Yıldırım: Çağrı merkezlerini anadolu şehirlerinde yaygınlaştıracağız

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çağrı merkezinin özellikle gençler için çok önemli bir iş imkanı sağladığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde çağrı merkezinin imkanlar nispetinde büyük şehirlerden daha ziyade Anadolu şehirlerine yaygınlaştıracağız" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Çağrı merkezlerini anadolu şehirlerinde yaygınlaştıracağız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli ziyaretlerde bulunup açılış programına katılmak için Amasya'ya geldi. Bakan Yıldırım, Amasya Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret eti. Ziyarette Bakanlığı'nın kente yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Amasya'da Türk Telekom çağrı merkezinin açılışını da yapacak olan Bakan Yıldırım, çağrı merkezlerinin özellikle gençler için çok önemli bir iş imkanı sağladığını belirtti. Yıldırım, "Şehirlerde ciddi bir moral kazandırıyor. Önümüzdeki dönemde çağrı merkezinin imkanlar nispetinde büyük şehirlerden daha ziyade Anadolu şehirlerine yaygınlaştıracağız" dedi.

Çağrı merkezinin yeni bir alan olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, "Ne yapıyor insanlar sandalyede klimalı salonlarda hepsinin kulağında bir telefon oturuyorlar. Ne yapıyorlar diye merak ediyor insanlar. Konuşarak nasıl iş yapılıyor diye merak edenler olabilir. Türkiye'de bilim çok geliştiği için artık firmalar öyle işlerini yapmak için bir şehirden bir şehre ziyaret etmek ihtiyacı duymuyorlar. Vatandaşlarda öyle bir ihtiyacı varsa bir şey alacaksa, öğrenmek istiyorsa, bir sorunu varsa arıyor karşısında onu bütün sorularını bütün ihtiyaçlarını karşılayan insanlar var. O şekilde zahmete katlanmadan masraf yapmadan çok kısa sürede hem hizmet alıyor, bütün sorularının cevabını alıyor. İşte onları karşılayan bu çağrı merkezindeki genç insanlar. Bunların böyle bir görevi var. Bir anlamda vatandaşın işini kolaylaştıran hayat kalitesini artıran ve onların işlerini geliştirmesi için çok önemli bir sektör haline geldi” diye konuştu.

Çağrı merkezinin dünyada Türkiye'ye göre daha fazla gelişmiş durumda olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Bizim şu anki nüfus yapımıza göre 2 bine yakın nüfusa ancak bir çağrı sandalyesi düşüyor. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde bu sayı 200-300 civarında. Bu demektir ki bu günkü kullanabileceğimiz kapasite en az 250 bindir. Şu anda 50-60 bin civarında çalışan var. Bu sektörde rahatlıkta bunu dörde katlama imkanımız var. Önümüzdeki birkaç sene bu alan biraz daha cazip hale gelecek” dedi.

Vali Öz Bakan Yıldırım'a ziyaretin anısına seramikten yapılmış bir mini kaftan hediye etti. Ziyaret daha sonar basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber