Sezer askere küstü

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 26 Ocak programını bir gün önce basın kuruluşlarına duyurdu. 25 Ocak tarihli duyuruda Sezer'in, perşembe günü saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile görüşeceği bildirildi. Bu bilgi Anadolu Ajansı'nın (AA) 26 Ocak sabahı saat 08.58'de geçilen gündeminin 5'inci maddesinde de yer aldı. 5'inci maddede, ?Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 14.30)? ibaresi yer aldı.

Aynı gün Radikal gazetesinin manşetinde, üst düzey bir askeri kaynağa atfen ?Kimin cumhurbaşkanı olacağı önemli değil, ne yapacağı önemli? açıklaması dikkati çekti.

GEÇ GELEN DUYURU

Bu haber Ankara'yı hareketlendirirken Köşk'te saat 14.30'da yapılacağı açıklanan görüşme gerçekleşmedi. AA, saat 15.40'ta ?Gündemimizin 5'inci maddesinde yer alan Cumhurbaşkanı Sezer'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü kabulü, kaynağından iptal edilmiştir? açıklamasını basın kuruluşlarına duyurdu. Yani görüşmenin olmayacağı, görüşme saatinden bir saati aşkın bir süre sonra açıklandı.

Aynı dakikalarda Genelkurmay'ın söz konusu habere ilişkin açıklaması internet sitesine yüklendi. Genelkurmay, 15.30'da AA'ya düşen açıklamasında ?Herhangi bir isim veya ihtimal üzerinde tutum ifade edici bir yargıda bulunulmamıştır? denildi ve ?Gazeteciyle şahsi randevu kapsamında, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in görüştüğü? vurgulandı. Böylece Genelkurmay ilk defa bir gazetede yer alan ?üst düzey komutan' tanımlamasına açıklık getirdi ve komutanın kimliğini kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Metin Yalman, AKŞAM'a, Sezer'in programında Orgeneral Özkök ile görüşmenin olmadığını belirterek, ?Ancak görüşme olduğuna dair program, basına yanlışlıkla geçilmiş. Biz de bu hatayı, görüşmenin olmayacağını bildirerek düzelttik. Bunun dışında hiçbir sebep yok. Eğer başka bir durum olsaydı, onu da açıklardık? dedi.

Genelkurmay da kulislerdeki bu yorumları doğrulamadı. AKŞAM'ın girişimlerine karşın, bir değerlendirmede bulunulmadı.

BU KEZ GÖRÜŞMEDİLER

Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Özkök'ün, Ankara dışında olmadıkları sürece her hafta perşembe günü haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdikleri biliniyor. Sezer ve Özkök bu kez, Ankara'da olmalarına ve herhangi bir sağlık gerekçesi bildirmemelerine karşın görüşmediler.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber