Sıcaklar arttı, vatandaş serinlemenin derdine düştü

Adana'da hava sıcakları artıyor. Kentte termometreler 42 dereceyi gösteriyor. Aydın'da Termometreler 39 Dereceyi Gösterdi. Muğla merkezde hava sıcaklığı 44 dereceye kadar ulaştı.

Haber Giriş : 21 Haziran 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklar arttı, vatandaş serinlemenin derdine düştü

Etkisini hissettiren sıcaklara karşı vatandaşların bir bölümü yayla ve tatil beldelerine gitmeye başladı. Bir kısım insanlar ise klimalarla serinliyor. Ailelerin bir bölümü şehir merkezindeki park ve mesire yerlerindeki ağaçlıklarda dinleniyor. Çocuk ve gençler ise yasak olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzerek, serinliyor. Adana'nın kavurucu yaz sıcaklarında insanların vazgeçmedikleri yiyeceklerin başında karsambaç ve bicibici tatlısı geliyor. Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Sulucaova köyü civarında kamyonlarla getirilen karlar yoğun ilgi görüyor.

Kar; şeker, pekmez ile karsambaç haline getiriliyor. Niğde'den kamyonla getirdiği karı Merkez Seyhan ilçesindeki Kanal Köprü civarında satan Ali Akbaş, 10 günde bir kamyon kar sattığını ifade etti. Müşteriler ise sıcaklara karşı Toros Dağları'ndan getirilen karları yiyerek serinlediklerini belirtiyor. Atatürk Parkı'ndaki kamelyada gölgelenen Orhan Kurtoğlu ise Adana'nın gerçek sıcaklarının 15 Ağustos'da başladığını kaydetti. Okulların tatile girmesiyle ailelerin Tekir Yaylası, Yumurtalık veya Karataş deniz sahillerine gitmeye devam ettiğini dile getiren Kurtoğlu, özellikle hafta sonları buralardaki yoğunluğun daha da artacağını sözlerine ekledi. Her yıl yaşanan onlarca boğulma vakaaları dolayısı ile yüzülmesi yasaklanan DSİ sulama kanallarının çevresi ise cıvıl cıvıl. Uyarılara rağmen çocuklar kanala giriyor. Kadınlar ise kanallarda yün, halı gibi eşyaları yıkıyor.

Sıcak hava dalgasının etkisine giren Aydın'da termometreler 39 dereceyi gösterdi.

Sıcaktan bunalan vatandaş, parklara akın etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin özellikle batı ve güney bölgelerinde bugünden itibaren etkisini göstereceği yönünde olduğu sıcak havalar, Aydın'da kendisini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece arasında artmasıyla Aydın'da yüksek hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar kendilerini gölgeye attı.

Öğle saatlerinde Aydın il merkezde termometreler gölgede 39 dereceyi gösterdi. Mevsim normallerinin üzerinde hissedilen sıcaklık vatandaşların kendilerini gölgelere atmalarına neden oldu. Evinde sıcaktan bunalan birçok vatandaş gölgede dinlenmeye çalışırken, ağaç gölgeleri şekerleme yapmak isteyenlere ev sahipliği yaptı.

Haziran ayının son haftası mevsim normallerinin üzerinde geçmesi beklenirken, sıcak havalarda bol sıvı tüketilmesi ve günün en sıcak olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiği uzmanların görüşleri arasında yer alıyor. Aydın ve ilçelerinde sıcak hava dalgasının etkisini önümüzdeki günlerde sürdürmesi bekleniyor.

Muğla merkezde hava sıcaklığı 44 dereceye kadar ulaştı.

21 Haziran tarihinden itibaren 28 Haziran tarihine kadar ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği açıklamasının ardından Muğla'da vatandaşlar hafta içi sahillere koştu. Muğla'nın önemli turistik beldelerinden Akyaka'da sabah saatlerinde ible sahilde vatandaşlar denize girerken, hava sıcaklığı ile birlikte nem oranı yaşamı olumsuz etkiledi.

Muğla Merkezde hava sıcaklığı sabah saat 11.00'de 44 derece olarak ölçülürken, hava sıcaklığının önümüzdeki bir hafta içinde daha da artarak 50 dereceyi bulması bekleniyor. Akyaka sahiline inen vatandaşların yanı sıra, yabancı turistler sıcak havayı denizde geçirirken, çocuklar da denizde oynamayı tercih etti.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber