Vekillere 'özel şoför' verilsin

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Meclis'teki ihtisas komisyonu başkanlarıyla yaptığı toplantıda ilginç istekler dikkat çekti. Komisyon başkanları, milletvekillerine de 'özel şoför verilmesi ve kamudaki atıl araçların bu yolla değerlendirilmesi' önerisinde bulundu.

Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, kamuda boş 300 şoför bulunduğunu, bunların milletvekilleri için değerlendirilebileceğini belirtti. Aksoy, "Milletvekilleri bunca yorgunluğun üzerine gece yarıları buradan çıkıp araç kullanmak zorunda kalıyor. Eksik kalan şoför ve araçlar da TBMM'nin bütçesinden karşılanabilir" dedi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ise Başkanlık Divanı üyelerinin son model araç alırken, bunun komisyon başkanlarından esirgenmesini eleştirdi. Daha önce yapılan bir Başkanlık Divanı toplantısında da bazı milletvekilleri, özellikle TBMM'de gece çalışması yapıldığı dönemlerde havaalanına Meclis'ten servis konulmasını da istemişlerdi. Milletvekilleri, "Belli seferlere Meclis bahçesinden servis kalksın. Hem uçakları kaçırmayız, hem de ekonomik olur" önerisinde de bulunmuşlardı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber