Belediye otobüsünde kitap okuma etkinliği

Türkçe-Kürtçe afişler vatandaşların ilgisini çekiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye otobüsünde kitap okuma etkinliği

DİYARBAKIR Bağlar Belediyesi Gençlik Kütüphanesi öğretmenleri, kitap okuma alışkanlığı yaratmak ve geliştirmek için belediye otobüslerinde yolculara kitap dağıttı.

Merkez Bağlar Belediyesi Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Kütüphanesi, kentteki vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığı oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi. 3 ay sürecek olan etkinlik, şehir içinde yolculuk yapanları kitap okumaya teşvik ediyor. Belediyenin otobüslere astıkları 'Uyuma Oku' yazılı Türkçe-Kürtçe afişler vatandaşların ilgisini çekiyor.

Gençlik Kütüphanesi sorumlusu Bülent Ateş, "Öğrencilerimizin yolculuğunu kitap okuyarak geçirmesi vatandaşlarımızın ilgisini çekiyor. Halka kitap okumayı aşılama ve zamanın el verdiği müddetlerde daima nerde olursa olsun insanların kitap okuması gerekiyor. Bu üçüncü kitap okuma etkinliğimiz. Daha önce yaptığımız etkinlikler Bağlar İlçesi'nin farklı parklarında gerçekleşti. Bulunduğumuz Bağlar İlçesi'nde kitap okuma istatistiklerine göre kitap okuyan oranı çok az. Amacımız bilginin dışında özgürlüğe giden yolun ne olduğunu öğretebilmek ve insanlara bunu aşılayabilmektir. Okuyan bir halk istiyoruz. İnsanlarda özgürlük fikri uyandırılırsa özgür insan durmaksızın kendini özgürleştirecektir. Buradan bir çağrı yapıyoruz, oku ve okut demek diyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber