Sinop turizmine alternatif alan 'Bazalt Kayalıkları'

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çevre düzenlemesi yapılan doğa harikası kayalıklar turizme kazandırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sinop turizmine alternatif alan 'Bazalt Kayalıkları'

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çevre düzenlemesi yapılan doğa harikası kayalıklar turizme kazandırıldı. Sinop'un Boyabat ilçesinde yer alan "Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı" turizmcilerin ilgisini bekliyor.

Boyabat Kaymakamlığı'nın Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çevre düzenlemesi yaptırdığı Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı alternatif turizm alanları içinde gösteriliyor. Müthiş doğal görünümü ile ilgi odağı haline gelen bazalt kayalıklarında incelemelerde bulunan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, kayalıkların turizme kazandırılması için çalışacaklarını söyledi. Boyabat Bazalt Kayalıkları'nın Türkiye'nin koruma altında yer alan 106. milli parkı olduğuna dikkat çeken Köşger, "Gelip gezilmesi gereken bir yer. Herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Sinop'ta görülmesi gereken eşsiz doğal bir yapı" dedi.

Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı'nın Sinop ve Boyabat turizmi açısından son derece önemli olduğunu belirten Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir ise yaptığı konuşmasında, bu tür yerlerin yerleşim yerleri açısından önemli olduğunu vurgu yaptı. Kayalıklardaki çalışmaların Milli Parklar ve Doğal Tabiatı Koruma Bölge Müdürlüğü ile Boyabat Kaymakamlığı işbirliği ile yapıldığını ifade eden Bozdemir, 6 ay gibi kısa bir sürede kayalıkların turizme açıldığını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber