Tavada bu kez ciğer değil 'Davet' var

Bu yıl 652'ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne esnafı da harekete geçti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavada bu kez ciğer değil 'Davet' var

Bu yıl 652'ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne esnafı da harekete geçti. 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek edilecek olan dev organizasyon öncesi Edirne'deki bazı ciğer ustaları, kente gelen günübirlikçi ziyaretçileri 'kırmızı dipli mum'la Kırkpınar'a davet ediyor.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Bahri Dinar, ziyaretçileri davul zurna eşliğinde Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet ederek, Kırkpınar'a davet anlamını taşıyan 'kırmızı dipli mum'ları ziyaretçilere, tava ciğerinin pişirildiği tavanın içinde dağıttı.

Kırkpınar'ın UNESCO'ya girdikten sonra daha büyük bir değer kazandığını ifade eden Dinar, Kırkpınar'ı Dünyanın en büyük düğününe, onunda şölene dönüştüğünü dile getirdi. Dinar, "Halkımızı Kırkpınar'a davet etmemiz gerekir ki bizde bu işten payımızı alalım. Tabi bunu yaparken Kırkpınar Marşı eşliğinde misafirlerimize Kırmızı dipli mum dağıtarak, yapıyoruz. Bizler de bir meslek grubu olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz" dedi.

"DAVUL ZURNA İLE DAĞITMAK ESKİ BİR GELENEK"

Kırkpınar Marşı'nın söz ve bestesini yapan Emekli Öğretmen ve Gazeteci-Yazar Beyazıt Sansı da, davul zurna ile davetiye mumu dağıtmanın eski bir gelenek olduğunu belirtti. Sansı, "Kırkpınar konusunda, gerçekten heyecanlı ve güzel dakikalar yaşadığımız günlerin içerisindeyiz. Kırkpınar'ın 652'ncisini bekliyoruz. Atalarımıza, ceddimize yakışır bir Kırkpınar olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Dağıtılan mumları büyük bir memnuniyetle alan misafirler, ilk defa kırmızı dipli mum aldıklarını ifade ederek, 1-7 Temmuz arasında yapılacak olan Kırkpınar'a gelmek istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber