MEB, okul müdürlerini 5 yılda bir değiştirmekten vaz mı geçti?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Efendim bizler M.E.B'de çalışan öğretmenleriz. Sözü fazla uzatmıyacağız. Geçen yıl bakanlık, 5 yıl bir kurumda çalışan yöneticilerin yerlerini değiştiriyordu.Aslında bu çok güzel bir uygulama idi. Eğitimde kalitenin yakalanması açısından gerçekten de iyi olcaktı. Çünkü yıllardır aynı kurumda çalışan idareci arkadaşlar verimsizleşiyordu.

Yer değişikliği yeni bir heyecan demektir, yeni bir yüz demektir. Ama uygulamada bazı aksaklıklar olunca mahkemeler bu atama yönetmeliğini durdurdu. Çok yazık oldu. Halbuki askeri ve polis teşkilatında 3 yılda bir değişiklik oluyor çok da iyi oluyor. M.E.B de 5 yılda bir değişiklik neden uygun görülmüyor akıl mantık almıyor!!!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların çoğunda şu an vekil idareciler var. Peki vekil idareciler ne kadar başarılı olur?! Bu gün varım yarın ne olacağım demiyecek mi? Geçen yıl Danıştay M.E.B.'nın atama yönetmeliğini durdurduktan sonra aradan geçen bunca zamana rağmen hala yönetmelikte bir düzenleme yapılmadı. Dolayısıyla okullarımıza müdür atamaları yapılamıyor. Bunun yerine Vekil yöneticiler tercih ediliyor.

Eğitim döneminin yarısını geride bıraktık. Acaba bakanlık yetkilileri bu konuda çalışmalara başlıyacaklar mı?Atama yönetmeliği düzenlemek çok mu zor ki kaç aydır hiçbir ses seda yok?

Bakınız zaman hızla akıp gitmektedir. Durup durup son ana kadar bişey yapmayıp son anda bir yönetmelik çıkarılırsa sonuç yine mahkemelik olur. Çünkü kamuoyunda bir konsensus oluşturarak çıkarılırsa yönetmelikler daha tatmin edici ve uygulanabilir olur diye düşünüyoruz.

Her şeyin başı eğitim diyoruz ama kaliteli bir eğitime nasıl ulaşacağız bunu gerçekten istiyor muyuz????

Saygılarımızla?????

Haberi yazan: Yavuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber