Korkuteli'de radar uygulaması

Antalya-Korkuteli Karayolu Yazır köyü çevre yolunda sabit ve seyir halinde radar uygulaması yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korkuteli'de radar uygulaması

Yapılan uygulamada hız sınırını aşarak radara giren sürücülere ceza kesilirken, emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı. Seyir halinde yapılan radar uygulamasında hız sınırını aşan sürücülere cezalar adreslerine yollanırken, kamera kayıtları ve fotoğraflarda ceza yiyen sürücünün adresine gönderildi.

Korkuteli Bölge Trafik istasyon amiri Ramazan Koçhan, kazaların çoğunun hızdan kaynaklandığını belirtti. Bölge Trafik istasyon amirliği olarak trafik konusunu önemsediklerinin altını çizen Koçhan, "Bizim için trafik düzeninin sağlanması önemlidir. Bu genel güvenliği de alakadar eden bir konu olduğu için biz önem veriyoruz. Kazaların kesin sebeplerinden biride hız limitinin aşılmasıdır. Ana yollarda hız kuralına uyulsa kazaların olmayacağını düşünüyorum. Kazaların olması hız sınırına uyulmamasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Kazaların başlıca nedeninin hız olduğunu kaydeden Koçhan," İlçenin değişik bölgelerinde radar uygulaması başlattık. Belli noktalarda belli günlerde bu uygulamamızı devam ettireceğiz. Belirtilen hız sınırlarının yüzde 10'dan yüzde 30'a (otuz dahil) kadar aşılması halinde 166.00 TL, yüzde 30'dan fazla aşılması halinde ise 343.00 TL ceza yazılıyor. Emniyet kemeri takmayan sürücülere ise 77.00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Yapılan bu denetimlerde; vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için radar ikaz levhası konulmayacak olup, vatandaşlarımızın emniyet kemerlerini takmaları, seyir halinde yakın takip yapmamaları, aşırı hızda araç kullanmamaları, ışık ihlali yapmamaları, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber