Banka görevlisini cinlerle tehdit edip dolandırmışlar

Banka çalışanı Zümral Ç.’nin kendisini cinle tehdit eden medyuma para göndermesi hayli enteresan bir davaya konu oldu.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka görevlisini cinlerle tehdit edip dolandırmışlar

Özel bir bankanın Amasya Şubesi'nde çalışan 30 yaşındaki Zümral C.'nin hesaplarında 479.72 TL'lik açık saptandı. Banka Zümral C. hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Zümral C., gizli numaradan arayan ve medyum olduğunu söyleyen bir kadının kendisinden para istediğini söyledi. Zümral C. arayan kadının “Para göndermezsen cinlerle sana zarar veririm” diyerek tehdit ettiğini de öne sürdü. Bunun üzerine Zümral C., Kadriye A.'ya 479.72 TL, ablası Fadile Ç.'ye de 400 TL gönderdiğini itiraf etti.

Gözaltına alınan iki kız kardeşten Kadriye A. suçu kabul etmedi. Ancak soruşturmayı derinleştirerek olayla ilgili iddianame hazırlayan savcı Zümral C.'ye 'zimmet' suçundan 12 yıla kadar hapis istedi. Savcı ayrıca Kadriye A.'ya 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar, Fadile Ç.'ye ise 'dolandırıcılık suçuna yardım'dan 3.5 yıla kadar hapis istedi.

Savcılık iddianamesinde şu görüşe de yer verdi: “Orta zekalı bir banka görevlisi gizli numaradan arayan bir bayanın kendisini cinlerle korkutmasına normal şartlarda itibar etmeyecektir.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber