'Lojmanlar memura satılsın'

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün teklifi kabul görürse, memurlar içinde oturdukları lojmanlara kira öder gibi para ödeyerek sahibi olacak.
AK Parti, devletteki lojman saltanatına son vermek amacıyla yeni formül arayışlarına girdi. Lojman krizine en çarpıcı öneri AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'den geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan Akgün, devletin elindeki tüm lojmanların Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ)'ne devredilmesini istedi. Akgün, lojmanların TOKİ aracılığıyla memurlara uygun şartlarda satılmasını teklif etti. Teklif kabul görürse, memurlar içinde oturdukları lojmanları kira öder gibi para ödeyerek sahibi olacaklar. Devletin elindeki lojman stokunun ancak böyle eritilebileceğine dikkat çeken Akgün, "Devlet lojman saltanatından kurtulmalıdır" uyarısında bulundu.

Akgün, "Meclis lojmanları Maliye yerine TOKİ'ye verilseydi şimdi çok katlı apartmanlar yapılmış olurdu. Bir tane daire devletin elinde kalmazdı. Ancak şimdi sadece 30-40 tanesi satılabildi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a kamuda personelin yararlanabilmesi için yapılan lojman ve tesislerin mülkiyetinin TOKİ'ye devredilmesi konusunda ne düşündüğünü de soran Akgün, "Kamuya ait lojman ve tesislerin mülkiyetinin TOKİ'ye devredilip bu lojmanların memurlara taksitle satılması ve tesislerin de satılarak elde edilecek gelirle yoksul vatandaşlara konutlar yapılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?" dedi.

En fazla lojman MEB'de

Mevlüt Akgün, Türkiye'de birçok kurum ve kuruluşa ait toplam 234 bin 397 lojmanı ve 2 bin 408 de sosyal tesisi olduğunu kaydetti.
En fazla lojmana sahip kuruluşun 57 bin 165 lojmanla Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu hatırlatan Akgün, Milli Eğitim Bakanlığı'nı 47 bin 806 lojman ile Milli Savunma Bakanlığı, 19 bin 738 lojman ile Sağlık Bakanlığı, 12 bin 273 lojman ile Orman Genel Müdürlüğü, 11 bin 396 lojman ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın izlediğini söyledi. Maliye Bakanlığı'nın ise 8 bin 290 adet lojman sayısı ile en az lojmana sahip kuruluşlar arasında yer aldığını bildirdi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber