Eskişehir'de kağnı arabalı dik duruş eylemi

Eskişehir'de Espark Alışveriş merkezi önüne kağnı arabasıyla gelen köylü kıyafeti giymiş kadınlı erkekli bir grup, 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' yazılı pankart açıp ellerinde Türk bayraklarıyla 'Dik duruş' eylemi yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de kağnı arabalı dik duruş eylemi

Eskişehir'de Espark Alışveriş merkezi önüne kağnı arabasıyla gelen köylü kıyafeti giymiş kadınlı erkekli bir grup, 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' yazılı pankart açıp ellerinde Türk bayraklarıyla 'Dik duruş' eylemi yaptı.

Taksim Gezi Parkı eylemine destek için bir süre önce 250'ye yakın çadır kurulan ve bunlar daha sonra polisler tarafından kaldırılan Espark Alışveriş Merkezi'nin önü bu kez ilginç bir eyleme tanıklık etti. Büyükdere Mahallesi'nden köylü kıyafetleri giyip, kağnı arabasıyla Espark Alışveriş Merkezi önüne gelen 5'i kadın 11 kişi 3 saat süreyle ayakta durup sessiz 'Dik Duruş' eylemini gerçekleştirdi.

Çevrede toplanan vatandaşlar 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' yakılı pankart açıp ellerinde Trük Bayraklarıyla kağnı arabasının yanında Dik Duruş eylemi yapan grubu sık sık alkışladı. Bazı vatandaşlar grubu cep telefonlarıyla kayda aldı.

Grupta bulunanlardan İbrahim Ethem Akın yaptıkları Dik Duruş eylemi ile ilgili olarak yazdığı şu şiiri okudu:

"Türkiye'nin dört bir yanından Türk halkı yürüdü Taksim Meydanı'na. Dedi ki Kayıtsız şartsız egemenlik ulusu. Sen Türk halkının en sevgili kulusun. Atam Türk halkı izinde yürümeye devam ediyor. Ebediyen yürümeye devam edecektir. Tüm fabrikalar bir bir satıldı. Sevseydi eğer Tayyip Erdoğan bu vatanı satar mıydı bu toprakları. Kesti herkes umudunu Tayyip Erdoğan'dan bir çare bulmak için bu yaraya, Türk halkı yürüdü Taksim Meydanı'na."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber