İŞKUR'dan hasta ve yaşlı bakım elemanı kursu

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce mesleki eğitim kursları kapsamında Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı kurs açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR'dan hasta ve yaşlı bakım elemanı kursu

Belediye Amatör Spor Evi'nde başlayan Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı kursu açılışına Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Şube Müdürü Berrin H. Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Stratejik Yönetim ve Planlama Birimi sorumlusu Evrim Akman katıldı. Açılışta konuşma yapan il müdürü Ali Çalışkan, “İşsiz kardeşlerimizi bir meslek sahibi yapabilmek için bu kursları düzenliyoruz. Bu bağlamda belediyemiz ile birlikte böyle bir proje gerçekleştirdik” dedi.

Çanakkale Belediyesinin Güney Marmara Kalkınma Ajansından aldığı proje kapsamında yapılacak olan 'Altın Yıllar Yaşam Merkezine' yetiştirilmek üzere, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı kursuna 20 kursiyer seçildi. 19 kadın, 1'i erkek toplam 20 kişi, 398 saati teorik, 192 saati pratik, toplam 560 saatten oluşan 94 işgünü eğitim alacak. Kurs süresince, diğer mesleki eğitim kurslarında olduğu gibi, günlük 20 TL cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ve Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber