Lise yönetimine şiddet iddiasıyla suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2006 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da öğretmenlik yapan bir veli, lise öğrencisi oğlunun, okul idarecileri tarafından sürekli darp edildiğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 9 yıllık sınıf öğretmeni Mehmet Y. (46), oğlu Kürşat Y'yi, yaklaşık 2.5 yıl önce sınavla kazandığı Beyşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'ne kaydettirdi. Bu yatılı liseye kaydettirdikten sonra çocuğunun sorunlarının arttığını belirten Mehmet Y, ?Oğlum sürekli okul müdürü M.A. ve okul idarecilerinden M.H.K. tarafından darp edildiğini söylüyordu. Yapılan yanlıştan vazgeçilmesi için idarecilerle zaman zaman konuşuyordum, ancak bugüne kadar zor dayandım? dedi.

Oğlu Kürşat Y'nin şikayetlerinin artması üzerine, çareyi oğlunu okuldan almakta bulduğunu ifade eden Mehmet Y, şunları kaydetti:

?Biz Konya merkezde oturuyoruz. Beyşehir'de yatılı kalan oğlum sürekli telefonda ağlıyor, okulu bırakmak istediğini söylüyordu. Yaklaşık 2 ay önce okuldan almak zorunda kaldığım oğlumun psikolojisi bozuldu. Her dönem teşekkür alan, başarılı bir çocuğun düştüğü bu duruma çok üzülüyoruz. Ben çocuğumu vakit çok geç olmadan okuldan alabildim. Ya bu okulda öğrenim gören diğer öğrenciler ne olacak? Hem kendi çocuğum hem aynı duruma maruz kaldığını bildiğim öğrenciler için Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum.?

"ARTIK ÖĞRETMEN OLMAK İSTEMİYORUM"

Derslerden kaçtığı ve yemekhaneye geç kaldığı gibi gerekçelerle sürekli dayak yediğini öne süren Kürşat Y. ise şunları söyledi:

?Benim gibi diğer arkadaşlarım da aynı şiddete maruz kalıyordu. Zaman zaman arkadaşlarımın elinde sopa kırılıyordu. İdareciler bize sık sık 'Okuldan mı atalım, yoksa dövelim mi?' diyorlardı. Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandığımda, babam gibi öğretmen olmanın hayallerini kuruyordum. Hayalim öğretmen veya bilgisayar mühendisi olabilmekti. Gördüğüm şiddet karşısında artık öğretmen olmak istemiyorum. Benim şu an tek mutluluğum o okuldan kurtulmuş olmam, ancak diğer arkadaşlarım için bir şey yapılması gerekir.?

Öğrencilere şiddet uyguladığı öne sürülen idarecilerden, okul müdürü M.A. ise iddiaları yalanlayarak, ?Biz okulumuzda devletin koyduğu kuralları uyguluyoruz. Biz kimi dövmüşüz? Kim şikayetçiyse gider suç duyurusunda bulunur. Biz de kanun önünde ifademizi veririz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber