'Akademik Başarıyı Arttırma Çalıştayı' başladı

Adana'da eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmeyi hedefleyen ‘Akademik Başarıyı Arttırma Çalıştayı' başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Akademik Başarıyı Arttırma Çalıştayı' başladı

Adana'nın, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde var olan akademik başarısını arttırarak, Türkiye genelindeki iller arasında daha üst sıralara yükselmesini sağlamak, il genelinde lisans yerleştirme oranlarını arttırmak amacıyla Adana'ya bağlı Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Genel Liseler, Meslek Liseleri, İmam Hatip Liseleri, İmam Hatip Ortaokulları ve İlkokullardan oluşturulan gruplar ile ulusal düzeyde örgütlenmiş dershaneler, öğrenci temsilcileri ile Çukurova Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Akademik başarıyı Arttırma Çalıştayı' Çukurova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi konser salonunda başladı.

Adana'nın eğitim sorunlarının masaya yatırıldığı çalıştaydan çıkacak sonuç raporuna göre, il düzeyinde çözülecek sorunlar proje haline getirilecek.

Adana Vali Hüseyin Avni Coş, çalıştayda yaptığı konuşmada, kenti ekip çalışmasıyla, eğitimde zirveye taşıyacaklarını belirterek, “Bu çalıştayı fevkalade önemsiyorum. Adana olarak hak ettiğimiz bir yere ulaşabilmek için hepimizin hem yönetici hem öğretmen arkadaşlarımızın üzerine düşeni yapması lazım. İlimiz için hayati önem taşıyan bu çalışmadan hayli yararlı sonuçlar beklediğimi ifade etmek istiyorum. Adana olarak, eğitimdeki başarıda hak ettiğimiz bir yere ulaşabilmemiz için hem yönetici hem öğretmen arkadaşlarımızın üzerlerine düşeni yapmaları lazım. Bu nedenle en iyi şekilde ekip şeklinde iyi bir çalışma gerçekleştirmemiz gerekiyor. Büyük Atatürk, 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' diyor. O yüzden vatana olan sevgimizi, icraatlarımızla ortaya koymamız lazım. Adana olarak, akademik başarıyı sağmak bizlerin elinde. Herkese değişik oranda görev ve sorumluluklar düşüyor. Bizlere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere düşen görevler var. Bunun için azimli, heyecanlı ve kararlı olmamız gerekiyor. Buna inanırsak, sonuç alabiliriz. Duyarsız kalırsak, sorunu çözmemiz doğal olarak mümkün olmaz. Başarıya inanmak, hedefe odaklanmak temel şarttır. Başarıyı yakalamanın temel esasıdır. Sizlere güveniyorum” dedi.

Bu çalıştayda yapılacak çalışmaların, güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inandığını dile getiren Coş, “Elimizden gelen gayreti ortaya koyma gayret ve heyecanı içerisinde olursak, beklentileri yerine getirebiliriz. Bu çalıştayın düzenlenmesinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve emeği geçen katılımcılara teşekkür ediyorum. Tabi bu konuda sistematik olarak en iyi şekilde bir ekip çalışmasını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu konudaki eksiklik ve aksaklıklarımızı masaya yatırıp, bunları gidermek için hep beraber çözüm üretmemiz ve bulduğumuz çözümleri de kağıt üzerinde bırakmayıp, uygulamaya eksiksiz aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

“SADECE ÜNİVERSİTE SINAVINA DAYALI BİR BAŞARI BEKLENTİSİNE GİRİLMEMELİ”

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise, Adana'nın sınav başarısı açısından bakıldığında 60. sırada bulunduğuna dikkat çekerek, “Okullara düşen yeni görev, değişimin dinamiğini kavramış ve yeni durumlara kolayca uyum sağlayabilen, hatta değişimin önderliğini üstlenebilecek kapasitede bireyler yetiştirmektir. Bunun için bireysel öğrenimlerimizin kurumsal düzeye gelmesi, eğitim sistemimiz için yeni ufuklar çizmenin başkalarının eliyle gerçekleşmeyeceğinin bilinmesidir. Eğitim sistemimiz kendisine yeni ufuklar çizecek liderleri beklemektedir. Sadece üniversite giriş sınavına dayalı bir başarı beklentisine içerisine girdiğimiz zaman eğitimi amacından saptırmış oluruz diye düşünüyorum. İki gün sürecek olan bu çalıştayda, oluşturulan çalışma gruplarınca eğitim alanındaki mevcut durumun değerlendirilmesi, gelişime engel olan problemlerin tespit edilmesi, mahallinde çözülebileceklerin mahallinde, mahallinde çözülemeyecek olanların ise Millî Eğitim Bakanlığı'na sunularak, çözümlerin sağlanması yönünde Bakanlığımızın bilgilendirilmesi, Adana'nın eğitim konusunda belirleyici olan sınavlardan YGS-LYS ve SBS gibi sınavlardan en üst seviyede başarıyı yakalaması için neler yapılabileceği” şeklinde konuştu.

Çalıştaya, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber