AK Partili vekilden OMÜ hakkında şok iddialar

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniv. Araştırma Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksektepe, harçlardan oluşan kaynağın DHKP/C üyesi öğrenciler için kullanıldığını iddia etti. Başka iddialar da var.

Yüksektepe, AK Parti Denizli Merkez İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, 19 Mayıs Üniversitesi ile ilgili iddialara ve Araştırma Komisyonu olarak yaptıkları tespitlere ilişkin bilgi verdi.

Yüksektepe, bir öğretim üyesinden kendi branşı dışında 7-8 ayrı dersi vermesinin istendiğini, bir başka bilim adamına belki düşüncesinden, belki tavırlarından dolayı ''sana ihtiyacımız yok'' denildiğini, bu tavrın yanlış olduğunu söyledi.Üniversitelerin ülkenin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için birer mihenk taşı olduğunu ifade eden Yüksektepe, ''Diyorlar ki 'Hükümet, üniversitelerden ve YÖK'ten intikam alıyor, hesap soruyor'. Bizler milletvekiliyiz, siyasetçiyiz, seçilmişleriz. Biz, aldığımız her oyun hesabını vermeye hazırız. Ama onlar hesap vermiyorlar'' dedi.

Bir rektör ya da üniversite yöneticisinin hangi yanlışı yaparsa yapsın YÖK izin vermedikçe yargılanamadığını belirten Yüksektepe, ''Sayıştay denetliyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Savcılık dosyayı YÖK'e gönderiyor. YÖK izin verirse yargılanabiliyor. Veya YÖK kendisi soruşturma açacak. Böyle bir şey, böyle bir vurdumduymazlık olur mu?'' diye konuştu.

19 Mayıs Üniversitesi'nde bazı öğrencilerin örgüt üyesi çıktığını ifade eden Yüksektepe, ''Üniversite harçlarından oluşan kaynak öğrenciler için harcanıyor, o öğrenciler de DHKP/C üyesi çıkıyor. Dikkat edin, sempatizan değil. Örgüt üyesi oldukları için tutuklanıyorlar'' ifadesini kullandı.

Araçlarla ilgili iddialara da değinen Yüksektepe, şunları kaydetti: ''Bir üniversite aracı 1 günde 1500 km yol yapabilir mi? Bunlarla ilgili raporlar hazırlandı. Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız. Bu millet bunun gereğini yapacaktır.''

Samanyoluhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber