658 çocuklu kaymakam

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, iki çocuk babası... Ancak o, ilçedeki 656 öksüz ve yetime de sahip çıktı. Hepsine tek tek mektup yazdı, dileklerini yerine getirdi. Her birinin ?Kaymakam baba'sı oldu... Sonel bununla da kalmadı; 3 aylık görev süresine dünyaları sığdırdı

TUNCAY Sonel henüz 36 yaşında... İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 12 yıl mülki idare amiri olarak görev yaptı... İlk olarak 1996'da Kütahya Simav Kaymakam Vekilliği'ne atandı. Evli ve iki çocuk babası Sonel, üç ilçedeki kaymakamlık görevinden sonra geçtiğimiz kasım ayında Şanlıurfa Birecik'e gönderildi. Ve 3 ay gibi kısa bir zamanda bile nelerin değişebileceğini gözler önüne serdi.

MEKTUP ARKADAŞI OLDU

YÖNETİCİLİK sıfatını omuzlarına alır almaz ilk işi, yetim çocuklara el uzatmak oldu. ?Öksüz Çocuklara Mektup' projesini başlattı. Birecik'e bağlı 69 köy, 2 belde, 66 mezra ve ilçe merkezinde ilkokul 1. sınıf ile 9. sınıf arasında öğrenim gören 6-15 yaş grubu tüm çocukları araştırdı. 656 boynu bükük çocuk olduğunu tespit etti. Artık kendi çocuklarıyla birlikte 658 çocuğun babasıydı. Oturdu, hepsine teker teker mektup yazdı.

HAYALLER GERÇEKLEŞSİN

ÇOCUKLARIN her birine ?Aileniz hayatta olsaydı onlardan ne isterdiniz' diye sordu. Çocuklar beklentilerini ?Kaymakam baba' ve ?Kaymakam amca' diye başlayarak sıraladı. Kimi bisiklet istedi, kimi bilgisayar, kimi de ayakkabı... Hayallerin gerçekleşmesi talimatını verdi. Çocuklar rencide edilmeyecek şekilde korunarak hediyeleri akşamları evlerine gönderildi. Hatta bazılarını eşi Handan Hanım'la bizzat kendi götürdü.

LASTİK AYAKKABIYA SON

KAYMAKAMIN bu icraatından sonra esnaf da yardım için sıraya girdi. Tüm okulları tek tek dolaşmaya başlayan Kaymakam Sonel, ailelerden kızlarını da okula göndermelerini istedi. Bu sayede 98 çocuk yeniden okullu oldu. Sonel, yalınayak ve lastik ayakkabıyla gezen öğrencileri görünce ?Lastik ayakkabıya son' kampanyasını başlattı. 3 bin 241 çocuk belirlendi. Siparişler verildi. Öğrenciler, okulların açıldığının ilk haftasında ayakkabılarına kavuşacak.

KİTAP OKUYANA ALTIN

HALKI ve öğrencileri kitap okumaya teşvik etmeye çalışan Sonel, ilçede bir de okuma startı verdi. Yarıyıl tatilinde en çok kitap okuyan 95 okuldaki birincilere altın verilecek... Ayrıca en fazla kitap okuyan vatandaş da Cumhuriyet altını alacak. Türkiye'nin bir ucunda olmalarına rağmen yeni çıkan kitapları da ilçesine getirten Sonel, takdirname alan bin 700 öğrenci için Turgut Özakman'ın, ?Şu Çılgın Türkler' kitabını sipariş verdi. Yarıyıl tatilinin bittiği gün öğrencilere bu kitaplar da dağıtılacak.

KAPIYI VURMADAN GİRİN

GÖREV aşkını, insan sevgisiyle harmanlayıp çok iş başaran Kaymakam, her sabah makamına gelmeden önce esnafın çayını içiyor. Kaymakamlık kapısı ise sonuna kadar açık. Üzerinde, ?Vurmadan giriniz' yazıyor. Çarşıda yanına koruma almıyor. Özürlü ve yaşlı vatandaşların evlerine sivil plakayla gidip ihtiyaçlarını karşılayan Sonel, ?Ben köydeki Ayşe Nine'den daha büyük değilim. Ben halkın hizmetkarıyım' diyor...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber