Termik santralde yangın

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki SEAŞ Termik Satrali'nde yağ tankının borusundaki yağ kaçağı sonucu çıkan yangın korkuttu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Termik santralde yangın

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülürken, dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 1 işçi hastaneye kaldırıldı, santral de önlem amacıyla devre dışı bırakıldı.

SEAŞ Termik Santrali'nin beşinci ünitesinde, bugün saat 10.00 sıralarında, buhar türbini yağ tankının borusundaki yağ kaçağı sonucu yangın çıktı. Yangın nedeniyle santraldeki tüm ünitelerin faaliyeti tedbir amacıyla durduruldu. Soma, Kırkağaç, Kınık ve Bergama Belediyeleri ile Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yangın, 2 saatte güçlükle söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında, dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ile 1 işçi olay yerinde hazırda bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan 3 kişinin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Firmanın Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, yangının tamamen söndürüldüğünü belirtip, "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı ünitelerin tamamı devre dışı bırakıldı. Can kaybı yok. Diğer üniteler yoğun duman ve soğutma çalışmaları tamamlanınca devreye alınabilir. Şu an itibariyle ikinci ünite devreye alınıyor. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı. Beşinci ünitede meydana gelen zararı şu an tespit etmemiz imkansız. Yangın nedeniyle ısınan boruların yanına yaklaşmamız mümkün değil. Zarar tespitini ancak buraları soğuduktan sonra yapabileceğiz. Yangında grup içindeki dişlilerin ve sistemi çalıştıran ekipmanların ne kadar zarar gördüğünü türbin kapakları açıldıktan sonra daha net bir şekilde görebileceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber