Av yasağında balıkçı tezgahlarını çiftlik balıkları süslüyor

Denizlerde av yasağı devam ederken Sinop'ta balık çiftliklerinde yetiştirilen somon ve levreğin yanında, Ege Denizi'nden getirilen çipura ve İç Anadolu Bölgesi'nden getirilen alabalık müşteriye sunuluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Av yasağında balıkçı tezgahlarını çiftlik balıkları süslüyor

Denizlerde av yasağı devam ederken Sinop'ta balık çiftliklerinde yetiştirilen somon ve levreğin yanında, Ege Denizi'nden getirilen çipura ve İç Anadolu Bölgesi'nden getirilen alabalık müşteriye sunuluyor.

Balıkçı tezgahlarındaki çeşitlilik 15 Nisan'da av yasağının başlamasıyla azalırken, 31 Ağustos'ta sona erecek yasak nedeniyle tezgahları çiftlik balıkları süslemeye devam ediyor.

Sinoplu balık satıcısı Namık Ünlü, Samsun'un Yakakent ilçesinde denizlerdeki çiftliklerde yetiştirilen somonun kilosunu 8,5 liradan satışa sunduklarını söyledi.

Av yasağı nedeniyle balık çeşidinin az olduğunu, müşteriye çiftlik balıkları ve kıyı balıkçılarının avladığı iskorpit ile barbunyayı sunduklarını aktaran Ünlü, "Fiyatlarımız 7 yıl önceki fiyatlar. Bu fiyatlarla para kazanamıyoruz ama bu yasak devresini tezgahlarımız boş kalmasın diye böyle değerlendiriyoruz. Bu fiyatlardan vatandaş karlı çıkıyor" dedi.

Yakakent'te deniz çifliklerinde yetişen somonun kilosunun 8,5 liraya, levreğin kilosunun 14-15 liradan, Tokat ve Kayseri'den getirilen alabalığın kilosunun 7,5 liradan, Ege'den getirilen çipuranın kilosunun ise 15 liradan satıldığını ifade eden Ünlü, havuzlarda yetiştirilen somon ve levreklerin lezzet açısından deniz balıklarını aratmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber