Türk Eğitim-Sen: MEB, 'Ek Ders Ücretleri Şovu' yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip ÖZCAN, 2005 yılı toplu görüşmelerinde alınan kararların işlerliğine yönelik çeşitli değelendirmlerde bulundu ve ek ders üzxretlerine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

YETER ONURUMUZLA OYNAMAYIN!

Bilindiği gibi 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümlerine göre yapılan 2005 yılı toplu görüşmelerinde; genel zamma ilaveten çeşitli haklarla ek ödeme almayan kurumlarda çalışan memurlara 2006 yılında mali haklar sağlanması hususunda mutabakata varılmıştı. Dolayısıyla 2006 yılında kamu görevlilerine sağlanacak mali ve sosyal haklara ilişkin en geç 30 Kasım 2005 tarihine kadar yasa çıkarılması gerekiyordu. Ancak memuru oyalayan hükümet; 4688 sayılı yasaya uygun davranmayarak, gerekli düzenlemeleri bugüne bıraktı. Bu nedenle memurlar; ocak ayından itibaren ödenmesi gereken 40 YTL denge tazminatını, aile ve çocuk yardımında gerçekleşen artışı ve sendika üyelerine verilecek 5 YTL ilave ödemeyi alamadı.

Memuru arka plana atan hükümet yine yapacağını yaptı. Üç yıllık iktidarı döneminde kamu çalışanlarını memnun edecek hiçbir düzenlemeye imza atmayan siyasi erk, toplu görüşme sonucu taraf olarak imzaladığı mutabakat metnine bile sadık kalmadı. Memurun hakkı olan artışları 6 ay sonraya bırakan hükümet, bunu bir de ulufe dağıtır gibi müjdeye dönüştürdü. Şov yapan iktidar, memurun onuruyla oynadı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, EK DERS ÜCRETLERİ KONUSUNDA ŞOV YAPIYOR.

Benzer bir şov şimdilerde ek ders ücretleri konusunda yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, önce ek ders ücretlerini saat başına 10 YTL'ye çıkaracağını ardından da ek ders ücretlerinde enflasyonun 5-6 katı bir artış yapılacağını kamuoyuna açıkladı. Zira eğitim çalışanlarını oyuncağı gibi gören Bakan ÇELİK, öğretmenleri oyalamaktadır. Yakın zamanda görülecektir ki, aylardır konuşulan ek ders ücretleri tam bir fiyasko ile sonuçlanacaktır. Hayali rakamlarla öğretmenleri kandıran, öğretmenlerle alay eden Bakan ÇELİK'in, balonu ek ders ücretlerinin açıklandığı gün sönecektir.

Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; memurlara ödenecek 40+40 YTL'lerin, 100+100 YTL'ye; ek ders ücretlerinin de 10 YTL'ye çıkarılmasıdır. Ancak bu haliyle hükümet memura müjde verir, kamu çalışanlarının yüzünü güldürür. Aksi takdirde yapılan hiçbir artış memurların talebini karşılamayacaktır.

Buradan hükümete sesleniyorum: ? Şov yapmayı bırakın, gülünç oluyorsunuz. Bizlere arsa, arazi, fabrika, gökdelen bağışlamıyorsunuz sadece toplu sözleşmeden doğan, öğretmenlerin emeklerinin alınteri olan ücretleri veriyorsunuz. Bunun da acaba neresinden kırparız diye aylardır düşünüyorsunuz. Yeter artık. Kamu çalışanlarının onuruyla bu kadar oynamayın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber