Kayınvalide desteği ile okuma yazma öğrendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kentin değişik bölgelerinde hizmet veren aile danışma merkezleri okuma yazma kurslarıyla halka ışık tutmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayınvalide desteği ile okuma yazma öğrendi

Çamlıbel Sosyal Hizmetler Aile Danışma Merkezi okuma yazma kursuna eşi Güner Cengiz ve kayınvalidesinin desteği ile başvuran 49 yaşındaki Fatma Cengiz'in ikinci kademe okuma yazma kursunu bitirerek, sertifika almaya hak kazandı. Başarıya ulaşmasında kendisi ile aynı adı taşıyan 65 yaşındaki kayınvalidesi Fatma Cengiz'in büyük rolü olduğunu söyleyen Cengiz, "Kurstan artakalan vakitlerde kayınvalidem bana ders çalıştırıyor. Değişik arkadaşlar ve yeni çevre edindim. Aile Merkezi'nde benim gibi birçok arkadaşım okuma yazma öğrendi" dedi.

HAYATA BAKIŞIM DEĞİŞTİ

Okuma yazma öğrendikten sonra hayata daha renkli baktığını vurgulayan Fatma Cengiz, "Artık gazete okuyabiliyorum. Yanımda birisi olmadan toplu ulaşım araçlarını kullanamıyordum. Tek başına istediğim yere gidiyorum. Hayata ve insanlara bakış açım değişti. Artık hayata kör bakmıyorum" diye konuştu.

GELİNİNE DERS ÇALIŞTIRDI

Kendisi ile aynı adı taşıyan ve gelinine boş kalan vakitlerde ders çalıştıran 65 yaşındaki Fatma Cengiz ise, "Okuma azminden dolayı kızımla gurur duyuyorum. Büyükşehir Belediyemize de okuma yazma bilmeyenlere sağladığı bu hizmetten dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber