Asker ve polis fuhuş çetesinde

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da ?Orkide' adlı fuhuş operasyonunda çoğunluğu yabancı uyruklu 36 kadınla birlikte, bu kadınlara yer sağladıkları ve fuhuşa teşvik ettikleri öne sürülen aralarında 2 polis ve 1 astsubayın da bulunduğu 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde ?Orkide' adlı fuhuş operasyonunda çoğunluğu yabancı uyruklu 36 kadınla birlikte, bu kadınlara yer sağladıkları ve fuhuşa teşvik ettikleri öne sürülen aralarında 2 polis ve 1 astsubayın da bulunduğu 21 kişi adliyeye sevk edildi. Kadınların 12'sinde frengi ya da değişik kadın hastalıkları ortaya çıktı.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan çoğunluğu Gürcistan uyruklu kadınlarla, bunlara yer sağlayıp teşvik ederek fuhuş ticareti yaptıkları öne sürülen zanlılar hakkındaki yasal işlemler tamamlandı.

İstanbul Zühveri Hastalıklar Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen kadınların üçte birinde frengi ve çeşitli kadın hastalıkları tepsit edildi. 6'sının Türk erkekleriyle evlenerek vatandaşlık elde ettikleri saptanan kadınların sınır dışı edilecekleri belirtildi.

Adliyeye sevk edilen kadınları zorlayarak, teşvik ederek fuhuş yaptırıp yasa dışı yollardan para kazandıkları öne sürülen aralarında astsubay ve polislerin de bulunduğu grup üyeleri de yargı önüne çıkarıldı. Operasyonla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber