İstanbul'da TOKİ konut kuraları çekildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle İkitelli'de alt gelir grubu için yapılan konutların kura çekiminde hak sahibi olamayan, ancak parasını çekmeyen 1631 kişinin Pendik'te yapılan konutlardan 508'ine sahip olabilmeleri için kura çekildi.

Feshane Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çekilişte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve geldiklerinde geçmiş 10 yıl içinde yapılan konut sayısının 19 bin 600 olmasına karşın, şu anda yapılan konut sayısının 25 bine ulaştığını söyledi.

Alt gelir grubunun konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ'nin 25 bin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ'ın da 15 bin konut inşaatının devam ettiğini belirten Topbaş, "Tüm ihtiyaç sahiplerinin her birinin konut sahibi olmasını istiyoruz. Arzumuz, isteğimiz bu" diye konuştu.

Topbaş, alt gelir grubu için İkitelli'de inşa edilen 678 konuta 6973 kişinin müracaat ettiğini ve Ağustos ayında çekilişi yapılan bu konutlarda hak sahibi olamayan, ancak parasını çekmeyen 1631 kişinin Pendik'te inşa edilen 508 konutta hak sahibi olabilmesi için bugün yeniden çekilişe katıldıklarını kaydetti. Böylece bugün kuraya katılanların üçte birinin ev sahibi olacağını belirten Topbaş, kurada kazananların kendi aralarında becayiş de yapabileceklerini, ayrıca 152 kişinin de yedek çekilişinin yapılacağını bildirdi.

KONUTLAR 16 AYDA TESLİM EDİLECEK

Topbaş, bu kurada kazanamayanların daha sonra 3116 konut için gerçekleştirilecek kura çekimine de katılabileceklerini belirterek, "Evler 16 ayda teslim edilecek. Ödemeler de teslimattan sonra başlayacak" dedi.

Topbaş, konuşmasının ardından ilk 5 kuranın çekilişini gerçekleştirdi.

Başvuru sahiplerinden Şükrü Öztimur, kendi numarası çıktığında "bana çıkacak mıydı?" diye sevinç çığlıkları atarak sahneye koştu ve Topbaş'a sarılıp ağladı.

Öztimur, 3 çocuğunun olduğunu, 380 YTL maaşla çalıştığını ve bodrum katında güneş yüzü görmeden yaşadığını ifade ederek, kendilerine bu imkanı tanıyan Topbaş'a teşekkür etti.

5 çocuk annesi Mefkure Gündoğdu da ismi açıklandığında ağlayarak,

"Hiç evimin olacağına inanmıyordum" diye konuştu.

Kura çekilişi sonucu 508 vatandaş, 150 YTL'den başlayan taksitlerle 42 bin YTL değerinde 84 metrekare daire ile 47 bin YTL değerinde 94 metrekare dairelerin sahibi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber