Doğu Türkistanda ölenler için gıyabi namaz

Kayseri'deki Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, ülkücüler ve vatandaşlar cuma namazı sonrası 26 Haziran'da Doğu Türkistan'ın Turfan bölgesine bağlı Lukçün nahiyesinde pazar günü meydanında çatışmalarda ölen 30 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Türkistanda ölenler için gıyabi namaz

Kayseri'deki Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, ülkücüler ve vatandaşlar cuma namazı sonrası 26 Haziran'da Doğu Türkistan'ın Turfan bölgesine bağlı Lukçün nahiyesinde pazar günü meydanında çatışmalarda ölen 30 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Melikgazi İçesi'ndeki Hunat Camii'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen Doğu Türkistanlılar, Lukçün'de Çin polisi ile meydana gelen çatışmalarda 30 kişinin öldüğünü belirterek, Çin Halk Cumhuriyeti'ne tepki gösterdiler. Daha sonra, cuma namazının ardından Kayseri Ülkü Ocakları İl Temsilcisi Selim Gümüş yaklaşık 200 kişilik gruba gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Gıyabi cenaze namazına MHP İl Başkanı Mete Eke, Yönetim Kurulu üyeleri, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdülhekim Tümtürk, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Ülkü Ocakları İl Temsilcisi Selim Gümüş, "Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu katliama duyarsız kalanları da buradan kınıyoruz. Ülkücü camianın iktidarında, hiçbir mazlum, mazlumluğuyla kalmayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber