GAÜN'de '2013 yılı yüksek lisans ve doktora tez ödül töreni'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) tarafından ‘2013 Yılı Yüksek Lisans ve Doktora Tez Ödül Töreni' düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GAÜN'de '2013 yılı yüksek lisans ve doktora tez ödül töreni'

Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, FBE Müdürü Doç. Dr. Metin Bedir, doktora ve yüksek lisans tez akademik danışmanları, öğrenciler ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

2012 - 2013 Akademik Yılı yüksek lisans ve doktora tezlerinin çıktılarını esas alarak oluşturulan ölçütler kullanılarak yapılan değerlendirme neticesinde; doktora düzeyinde yapılan çalışmalar arasında; Z. Didem Unutmaz Durmuşoğlu, Hasan Erhan Yücel ve Kasım Mermertaş'ın danışmanları gözetiminde yaptıkları tezler ödüle layık görüldü. Yüksek lisans seviyesinde ise Serkan Aracı, Sinan Demir ve Gürkan Yıldırım'ın danışmanları gözetiminde yaptıkları çalışmalar ödüllendirildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, bilimin bilim için değil toplum için insanlık için, yaşam kalitesini artırmak için yapılmasının, yapılan araştırmaların çıktılarının da hızla toplumla ve endüstri ile paylaşılması gerektiğinin bilinciyle hareket eden, bunu temel bir düstur olarak kabul eden GAÜN'ün, başarıyı da daima ödüllendirerek araştırma motivasyonunu ve kültürünü artırmaya çalıştığını söyledi.

Prof. Dr. Dereli, "Bizim için yapılan tüm araştırma çalışmaları değerli. Sonucu ne olursa olsun. Bu iş gerçekten çok zor bir iş. Araştırmacı olmak, bilim yapmak, bilim insanı olmaya çalışmak özellikle ülkemizde ateşten gömlek giymek gibi bir şey. Sabır isteyen, gecesi-gündüzü olmayan hiç bitmeyen bir süreç. Çok meşakkatli. Dolayısıyla bu yolda elini taşın altına koyan tüm bilim emekçilerini alnından öpmek lazım" diyerek, yüksek lisans ve doktora tez ödül töreninin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

FBE Müdürü Doç. Dr. Metin Bedir ise, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve yönetimine bilime olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, FBE'nin 180'i yabancı uyruklu olmak üzere toplamda bin civarında lisansüstü öğrencisi ile büyük bir lisansüstü okulu olarak faaliyetine devam ettiğini ve son bir yıl içerisinde 45 yüksek lisans 8 doktora tezinin sonuçlandırıldığını söyledi.

Törende, ödüllendirilen tezlerin danışmanları olan ve törene katılan; Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, Doç. Dr. Erhan Güneyisi, Doç. Dr. Mehmet Açıkgöz, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Abuşoğlu'na da plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber