Köylüler karayolunu ulaşıma kapattı, arbede çıktı

RİZE'nin İyidere İlçesi Kalecik Köyü sakinleri, iki yıl önce trafik kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiği köy girişine, kavşak veya üst geçit yapılmayışına tepki için Rize-Erzurum karayolunu trafiğe kapattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylüler karayolunu ulaşıma kapattı, arbede çıktı

Yolda kalan sürücülerle köylüler arasında arbede yaşandı, öfkeli bazı köylüler araçları tekmeledi. Bir saat boyunca trafiğe kapalı kalan yol, Kaymakam Çağrı Özpolat'ın köylüleri ikna etmesiyle açıldı.

İyidere İlçesi Kalecik Köyü girişi Rize-Erzurum karayolu üzerinde iki yıl önce meydana gelen trafik kazasında, yoldan karşıya geçmeye çalışan 35 yaşındaki Melek Tezcan ile kızı 2 yaşındaki Meslina Tezcan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazadan sonra köy girişine kavşak veya üst geçit yapılmasını isteyen ancak sonuç alamayan yöre sakinleri, Rize - Erzurum karayolunu araçlarıyla çift yönlü trafiğe kapattı. Yolun her iki tarafında da uzun araç konvoyu oluştu. Köy Muhtarı Ali İhsan Karafazlı, iki yıldır köylerinin girişine kavşak veya üst geçit yapılmasını istediklerini anlattı, cevap alamamaktan yakındı. Karafazlı, “Kavşaktan vazgeçtik bir cep dahi yapmadılar. Köyümüzün girişi kapalı. 2 kilometre öteye gidin, dönün gelin diyorlar. Biz niye 2 kilometre öteye gidip geri dönerek köye girelim? Köyümüze giriş için yol istiyoruz” dedi.

ARBEDE YAŞANDI, ARAÇLARI TEKMELEDİLER

Olay yerine gelen Jandarma ekiplerinin de ikna çabaları yolu açmaya yetmedi. Yolda kalan sürücülerle köylüler arasında tartışma çıktı. Yolun açılmasını isteyen bir kişi köylülerin saldırısına uğradı, arbede yaşandı. Yolda kalan ve tepki gösteren bir taksi sürücüsü de kalabalığın saldırısına uğradı, bazı köylüler aracı tekmeledi. Bu sırada bir ambulansla yol veren yöre sakinleri, ambulansın geçişi sonrasında yolu yine ulaşıma kapattı.

KAYMAKAM İKNA ETTİ

Olay yerine gelen İyidere Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, “Cümleten esselamü aleyküm” diye seslendiği kalabalığa, “Bütün taleplerinizi dinleyeceğim. Şu yolu bir açalım. Bugün mübarek Cuma günü. Hasta olan, işi olan var. Şu an yaptığınız eylemle bu mesajınızı verdiniz. Burada yolu kapattığınız her dakika insanlara zarar verirsiniz. Ben sizi dinleyeyim, gidilmesi gereken yerlere beraber gidelim ama yolu açın” uyarısında bulundu. Daha sonra köylüler yolu trafiğe açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber