Tavşanlılı Hafız Ayşe Aydın bölge birincisi oldu

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur'an Kursu katıldığı yarışmalardan birincilikle dönmeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavşanlılı Hafız Ayşe Aydın bölge birincisi oldu

Son olarak Kütahya'da gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışmaları'nda kurs öğrencisi Ayşe Aydın birincilik elde ederek, Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finalleri ön elemelerine katılmaya hak kazandı.

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur'an Kursu Kütahya'da gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Finallerinde yine farkını ortaya koydu. Bu sene 13 öğrencinin mezun olduğu Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Aydın yarışmanın birincisi oldu ve Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalleri ön elemelerine katılacak.

Bölge birincisi Ayşe Aydın yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 yıldır hafızlık eğitimi alıyorum burada. Kütahya'daki başarı beni çok sevindirdi. Pazar günü ikinci defa elemeler için yarıştık. Orada da başarılı oldum. Şimdi pişirmeye devam ediyoruz. 21 Ağustos'ta Ankara final elemeleri yapılacak. O zamana kadar sürekli tekrar çalışacağım. Ankara'da en iyi şekilde kursumu temsil edip başarılı olacağım. Hayattaki amacım ise sürekli hafızlığımı pişirmek ayrıca çok sayıda hafız öğrenci yetiştirmektir" diye konuştu.

Başarılı öğrencilerden Ümmühan Atasever ise şu ifadeleri kullandı: "Kavaklı Kız Kur'an Kursu olarak azmin ve başarının son noktasındayız. Biz Ayşe arkadaşımla birlikte yarıştık ama birbirimizi rakip olarak görmedik. Çünkü sonuçta ikimiz de Kavaklı Kur'an Kursu'nu temsil edeceğiz. Ben Ayşe'nin daha iyi performans göstereceğini düşündüğüm için yarışmadan çekildim. Kavaklı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim almak çok önemli bizim için. Dünya çapında ismini duyurmuş bir kursumuz var. İnşallah bu başarılar her yıl devam eder."

Bölge birincisi Ayşe Aydın 21 Ağustos'ta Ankara'da yapılan final elemelerinde de başarılı olursa ileri tarihte İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Hafızlık Türkiye Finallerine katılacak.

Bu arada Kuran'ı Kerim'i yüzünden okuma yarışmalarında da Beyzanur Köse Türkiye birincisi olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber