Aile Hekimliği Randevu Sistemi başlatılıyor

Aile hekimliği randevu uygulaması alt yapı çalışmaların tamamlandığını belirten Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, vatandaşların aile hekimlerinden ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini kendileri için uygun gün ve saatlerde almaları sağlanmış olacağını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Hekimliği Randevu Sistemi başlatılıyor

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Hastane Randevu Merkezinden sonra, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve Aile Hekimliklerinin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için Aile Hekimliği Randevu Sistemi başlatılıyor.

Aile hekimliği randevu uygulaması alt yapı çalışmaların tamamlandığını belirten Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, vatandaşların aile hekimlerinden ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini kendileri için uygun gün ve saatlerde almaları sağlanmış olacağını açıkladı. 2009 yılında başlatılan Merkezi Hastane Randevu Sitemi (MHRS) çalışmaları tamamlanarak 2011 yılında hizmetin ülke geneline yaygınlaşması sağlandığını belirten Ceyhan, “Ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve istedikleri hekimden randevu almalarını sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 1 Temmuz 2013 tarihi itibarı ile aile hekimliği birimlerini de kapsayacak, vatandaşlarımız Alo 182, www.hastanerandevu.gov.tr web adresi ve mobil cihazlarla aile hekimlerinden randevu alabileceklerdir. Böylece vatandaşların aile hekimlerinden daha iyi hizmet alabilmesi, muayene sırası beklememeleri ve hastaya ayrılan sürenin daha uzun ve verimli olması planlanıyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber