İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM bu hafta önemli tasarıları görüşecek

Bu hafta sonu tatile girmeyi planlayan TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM bu hafta önemli tasarıları görüşecek

TBMM - Meltem Yılmaz

Bu hafta sonu tatile girmeyi planlayan Meclis'i, yoğun bir hafta bekliyor. TBMM, hem Meclis Başkanı'nı ve Başkanlık Divanı üyelerini seçecek hem de gündemindeki tasarıları yasalaştıracak.

TBMM Genel Kurulu, yarın 10. Kalkınma Planı'nı görüşmek üzere toplanacak. 2014-2018 yıllarını kapsayan 10. Kalkınma Planı, yarın Genel Kurul'a sunulacak.

Genel Kurul'da 2 Temmuz Salı ve 3 Temmuz Çarşamba günleri seçimler yapılacak. Milletvekilleri, Meclis Başkanı'nı seçmek üzere 2 Temmuz Salı günü sandığa gidecek ve adaylardan AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal arasında tercihte bulunacak.

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için seçimler ise 3 Temmuz'da olacak. Bu seçimlerde de 4 Meclis Başkanvekilliği, 8 Katip üyelik,5 İdare Amirliği için isimler belirlenecek.

Devlet Memurları Kanunu Tasarısı için mesai yapacak

Genel Kurul, çarşamba günü yapacağı seçimlerin hemen ardından Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı görüşecek.

Tasarıyla, 4/B'liler ile mahalli idareler ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli sağlık personeli kadroya alınıyor.

TSK'nın görevi yeniden belirleniyor

TBMM Milli Savunma Komisonu da yarın toplanarak, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak. Tasarıyla, TSK İç Hizmet Kanunu, İl İdaresi Kanunu ve Yüksek Askeri Şura Kanunu'nda önemli değişiklikler yapılıyor.

Tasarıyla askeri darbelerin yasal dayanağı olarak gösterilen 35'inci maddedeki Türk Silahlı Kuvvetlerini'nin görevi yeniden belirleniyor. Mevcut kanunda, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi, Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamaktır" olarak tanımlanıyor.

TBMM Dışişleri Komisyonu ise 3 Temmuz'da yapacağı toplantıda, uygun bulma kanun tasarılarını görüşecek.

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, yarın yapacağı toplantıda da çalışmasına son şeklini verecek.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu ise 3 Temmuz Çarşamba günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber