Bingöl'de '1. yüzen ada doğa coşkusu'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, huzurun olmadığı yerde turizmin olamayacağını belirterek, "Bu huzur ortamını, çözüm ortamını elbirliğiyle destelememiz lazım."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de '1. yüzen ada doğa coşkusu'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, huzurun olmadığı yerde turizmin olamayacağını belirterek, "Bu huzur ortamını, çözüm ortamını elbirliğiyle destelememiz lazım. Bunu bozmak isteyenlere izin vermemiz lazım" dedi.

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki yüzen adaların tanıtımı ve turizme kazandırılması amacıyla Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediyesi'nce düzenlenen "1. Yüzen Ada Doğa Coşkusu" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte bir konuşma yapan Cevdet Yılmaz, yüzen adaların çok önemli bir değer olduğunu belirterek, köylülerden ve çevredeki vatandaşlardan bu değerleri korumalarını istedi. Geçmişte Bingöl'ün turizm potansiyelini iyi değerlendiremediklerini belirten Bakan Yılmaz, "Bir taraftan altyapılarımız, tanıtımlarımız yeterli değildi. Diğer taraftan huzur ortamı yoktu. Bunu kabul edelim, huzurun olmadığı yerde turizm olmaz. Huzurun olmadığı yerde arzu ettiğimiz ölçüde gelişme olmaz. Şimdi çok şükür bir huzur ortam var. Aylardır bir huzur ortamı var, hepimiz bunun için çok büyük sevinç duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Huzur ve çözüm ortamının elbirliğiyle destelenmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Bunu bozmak isteyenlere izin vermemiz lazım. Provakasyonlara gelmememiz lazım. Kardeşliğimizi, huzurumuzu, birliğimizi her şeyin üstünde tutmamız lazım. Huzur olduğu sürece Bingöl'de her şey olur. İşte bu huzur ortamı pekiştiği zaman, geriye dönülemez şekilde oturduğu zaman turizm Bingöl'ün en önemli geçim kaynaklarından biri olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmanın ardından yüzen adalarda Derya Sinen ve Servet Dayar çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun kıydığı nikah töreninde evlilik cüzdanını geline veren Bakan Yılmaz, "Başbakanımız, 'üç çocuk' diyordu, beşe çıkardı. Ben de en az üç çocuk diyorum. Üç çocuk olsun inşallah" diyerek, çifte mutluluklar diledi. Etkinliğe, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Yarbay Selahattin Mersin, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın da katıldı. - BİNGÖL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber