Sendika Yönetici ve Temsilcilerine 'Geçici Görevlendirme' yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, yetkili sendika olarak Ekim ayında katıldığı Sağlık Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Toplantısında geçici görevlendirmeleri gündeme getirdi ve "soruşturma ile kesinleşen suçlar haricinde işyeri sendika temsilcileri ve sendika şube yöneticilerinin görev yerlerinin değiştirilmemesi" hususu toplantı tutanaklarına girdi.

Konunun toplantı tutanaklarında yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, "Sendika İşlemleri" başlıklı bir Genelge yayınlayarak İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdi. Genelgeye gerekçe olarak "Kurum İdari Kurulunca alınan kararlardan Personel Genel Müdürlüğü'nün görev alanına giren konularla ilgili olarak uygulamada birliğin sağlanması ve işlemlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi" gösterildi.

Geçici görevlendirmelerle ilgili husus genelgede şu ifadelerle yer aldı: "Mezkur Kanunun 18. maddesinin 2. fıkrasında yer alan 'Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi ile sendika ve sendika Şube yöneticilerinin işyerini haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmedikçe değiştiremez' hükmü gereği, soruşturma ile sabit suçlarla görülen lüzumun dışında işyeri sendika temsilcileri, sendika ve sendika şube yöneticilerinin görev yerlerinin değiştirilmemesi"

Sendika işlemleriyle ilgili bir çok hususun da belirtildiği Genelgeyi değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci şöyle konuştu: 4688 sayılı Kanun'da yer alan "haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe" ifadeleri yoruma açıktı. Maalesef bir çok temsilcimiz ve şube yöneticimiz idarecilerin keyfi yorumlarıyla geçici görevlendirmelere tabi tutuluyordu. Yetkili sendika olarak Ekim ayında katıldığımız Sağlık Bakanlığı Kurum İdari Kurulunda konuyu gündeme getirdik. Keyfi yorumlara engel olunması için soruşturmayla sabit görülen suçlar haricinde geçici görevlendirme yapılmaması hususunun tutanaklara girmesini sağladık. Personel Genel Müdürlüğünün Genelgesiyle de konu tüm Sağlık Bakanlığı teşkilatına duyurulmuş oldu. Böylelikle haksız uygulamalar son bulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber