Çocuklarını pazarda gözleme açıp satarak okutuyor

Ankara'nın Çankaya ilçesi 100.Yıl Mahallesi halk pazarında tezgah kuran Meliha İşler, hamur açıp, pişirdiği gözlemeleri satarak iki çocuğunu okutmaya çalıştığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarını pazarda gözleme açıp satarak okutuyor

Ankara'nın Çankaya ilçesi 100. Yıl Mahallesi halk pazarında tezgah kuran Meliha İşler, hamur açıp, pişirdiği gözlemeleri satarak iki çocuğunu okutmaya çalıştığını söyledi. Çankaya Belediyesi'nin ev hanımlarına yönelik bir yıl önce açtığı el ürünleri pazarı büyük ilgi görüyor. Ev hanımlarının aile bütçesine katkı sağlaması için semt pazarında haftanın salı ve cumartesi günleri kurulan tezgahlarda el emeği göz nuru ürünler satışa sunuluyor. İşçi emeklisi eşinin maaşı ile geçinmelerinin mümkün olmadığını belirten 50 yaşındaki Meliha İşler, "Çankaya Belediyesi'nin ev hanımlarına yönelik el işleri pazarında gözleme pişirip satarak iki çocuğumu okutuyorum. Geçim sıkıntısı çeken tüm ev hanımlarına buradan sesleniyorum. Mutlaka her ev hanımının bir el becerisi vardır. El emeği ürünlerinizi veya yetiştirdiğiniz organik ürünlerinizi pazara getirip satabilirsiniz. Pazarda herkese yetecek yerimiz var" dedi.

Pazarda ev hanımlarının sergileği ürünlere büyük rağbet olduğunu ifade eden Meliha İşler, "Çankaya Belediyesi bir yıl önce ev hanımlarına yönelik aile bütçelerine katkı sağlasın diye bu halk pazarını kurdu. 30 yakın ev hanımı el işlerini bu pazarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Ben aynı zamanda bu pazarın sorumlusuyum. Pazarda gözleme pişirerek satıp, aile bütçeme katkı sağlarken iki çocuğumu okutuyorum. Büyük oğlum Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıfta, diğer oğlum da Anadolu Lisesi son sınıfta okuyor. Emekli maaşı ile geçinmek mümkün değil" dedi.

El emeği üreten ve geçim sıkıntısı çeken tüm ev hanımlarına seslenen İşler, "Tüm ev kadınlarının bir mahareti vardır. El emeği, göz nuru işleri ürünlerini pazarımıza getirerek satabilirler. Pazarımızda herkese yetecek kadar yerimiz var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber