Evlenme teklifini reddeden kadının öldürülmesi

Çankırı'nın ihracatında artış olduğu bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlenme teklifini reddeden kadının öldürülmesi

Evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i (29) pompalı tüfekle öldüren ve bir kadının da yaralanmasına neden olan sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, TCK'nın 82. maddesi kapsamında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Okan Ö, vekili Ramazan Ayyıldız, ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Senem Deniz Kural ve vekili Perihan Çağrışım Kayadelen hazır bulundu.

Sanık avukatı Ayyıldız, sanğın savunmasının alınması için salonun boşaltılmasını ve yalnız dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi oybirliğiyle redderek, duruşmanın aleni yapılmasına karar verdi.

Sanık Okan Ö, savunmasında, maktul ile ilişkisinin olduğunu ileri sürerek, "platonik aşk" yaşamadığını söyledi. Okan Ö. "Ailesini, ilişkimiz olmadığına inandırmış. Kelimelerimin onlara zarar vermemesi için bugüne kadar sustum, insanların gözünde saplantılı bir sapık olarak göründüm. Bunları ve yaşadıklarımı yazılı savunmamda anlattım, ancak savunmamın duruşmada okunmasını istemiyorum" dedi.

Ölen kadının babası Zeki Ünlüer, sanığın önceden planlayarak kızını öldürdüğünü, şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu vekili Kayadelen, sanığın savunmasını kabul etmediklerini, sanığın iddia ettiği gibi bir ilişki olsa dahi bunun suçu ortadan kaldırmayacağını, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında tanık olarak dinlenen ve başka suçtan tutuklu olan Uğur Türkay ve Bolat Karga'nın bir sonraki celseye zorla getirilmelerine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Platform üyeleri eylem yaptı

Dava sonrası adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla eylem yaptı.

Grup adına açıklama yapan Ayşe Teoman, sanığın tehditleri üzerine Pınar Ünlüer'in polise başvurduğunu ancak gereken ilgiyi görmediğini söyleyerek, bunun ölüme gönderilmek anlamını taşıdığını savundu.

Teoman, Başbakanı, İçişleri Bakanını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nı ve diğer yetkilileri "kadınların öldürülmemesi için" göreve çağırdıklarını belirtti.

-Olay

İzmir'in Gültepe semtinde 3 Aralık 2012 tarihinde Okan Ö. (24), çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyen Pınar Ünlüer'e (29) av tüfeğiyle ateş açmış, olayda Ünlüer yaşamını yitirirken Ezgi Balcı (34) da yaralanmıştı.

Yakalanan Okan Ö, ifadesinde, yaklaşık 2 yıl önce boşanan Pınar Ünlüer'i evlilik teklifini kabul etmediği için öldürdüğünü söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber