Kabloda ucuz ve hızlı internet

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telkoder Başkanı Arıak, 2006'da verilecek kablo internet lisanslarıyla hızlı ve ucuz erişim döneminin başlayacağını söyledi

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Başkanı Yusuf Ata Arıak, rekabetin olmaması nedeniyle Türkiye'nin internet konusunda tatmin edici noktaya gelemediğini söyledi.

Arıak, 2006'nın geniş bandın önem kazandığı bir yıl olacağını belirterek, "En önemli adım hazırlıkları tamamlanmış kablo lisanslarının verilmesi olacak. Böylece telefon, internet ve TV sektörleri yeni bir altyapı kazanacak. Kablo lisanslarının verilmesinden sonra 10 - 20 MB hızlara ve daha ucuz internet erişimine ulaşacağız" dedi.

En büyük sorunlar
2005'in sektör açısından önemli bir yıl olduğunu, ancak serbestleşme konusunda beklenen atılımların gerçekleşmediğini belirten Arıak, internet, telefon ve uydu işletmeciliği alanlarında lisans almış işletmecilerin önüne birçok engel çıkarıldığını kaydetti.
Yeni işletmecilerin pazardan alabildikleri payın yüzde 1-2 olduğunu vurgulayan Arıak, bu payın en düşük AB ortalaması olan yüzde 10 seviyelerine çıkması gerektiğini vurguladı.

Arıak, sektörde yaşanan en büyük sorunları ise şöyle sıraladı: "Hızlı internet olarak bilinen ADSL'nin tek sağlayıcısı var; o da Türk Telekom. Ayrıca Türk Telekom, şebekesini A ve B tipi Uzak Mesafe Telekomünikasyon Hizmetleri için uygun hale getiremedi. Kablo lisanslarının verilmemesi nedeniyle altyapı, geniş bant internet için kullanılabilir durumda değil."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber