Kamu Denetçiliğine, 4 yıllığına görevlendirme

Devlet memurları ve sözleşmeliler 4 yıla kadar Kamu Denetçiliği Kurumunda görevlendirilebilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 18:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Kamu Denetçiliğine, 4 yıllığına görevlendirme

Daha önce 6 ay olarak belirlenmiş olan görevlendirme süresi, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen yeni düzenlemeye göre 2+2 olmak üzere 4 yıla çıkarılmaktadır.

6328 sayılı Kanunun 28. maddesini değiştirmesi öngörülen yeni düzenleme şu şekildedir:

MADDE 54- 14/6/2012 tarihli ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 28 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 28- Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde, sosyal güvenlik kurumlarında, mahallî idarelerde, mahallî idarelerin bağlı idarelerinde, mahallî idare birliklerinde, döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda, sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait kuruluşlarda, kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunlara bağlı ortaklıklar ve müesseselerde çalışanlar ile kendilerinin muvafakatları alınmak kaydıyla hâkim ve savcılar Kurumda görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilenlerin sayısı Kamu Denetçiliği Uzmanı kadro sayısının yüzde yirmisini aşamaz ve bu şekilde yapılacak görevlendirme süresi iki yılı geçemez. Ancak ihtiyaç hâlinde bu süre bir yıllık dönemler hâlinde uzatılabilir. Kurumun bu konudaki talepleri, ilgili kurum ve kuruluşlarca on iş günü içinde sonuçlandırılır. Bu şekilde görevlendirilen personel, kurumlarından aylıklı izinli sayılır. Bu personelin izinli oldukları sürece memuriyetleri ile ilgileri ve özlük hakları devam ettiği gibi, bu süreler yükselme ve emekliliklerinde de hesaba katılır ve yükselmeleri başkaca bir işleme gerek duyulmadan süresinde yapılır. Bunların Kurumda geçirdikleri süreler, kendi kurumlarında geçirilmiş sayılır.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber