Rektör yardımcısı istifa etti

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, iki yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör yardımcısı istifa etti

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, iki yıldır sürdürdüğü görevinden istifanı geçtiğimiz Cuma günü sunmuştu. Talebinin Rektör Hasan İbicioğlu tarafından kabul edildiğini belirten Akkurt, "Sayın Rektörümüzle seçim sürecinde birlikte hareket ettik. Sürecin sonunda da projelerden sorumlu rektör Yardımcısı olarak göreve başladım ve iki yıldır bu görevi sürdürdüm. 2 yıl boyunca dolu dolu hizmet ettiğimi düşünüyorum. Kamuoyuna da iki ay önce yansıdığı gibi Rektör Hocama, ayrıntılarına girmek istemiyorum bazı konulardan rahatsız olduğumu aktardım ve bu nedenle rektör yardımcılığı görevinden ayrılmak istediğimi söyledim" dedi.

İki yılda çok güzel işler başarıldığını gördüğünü ve bu anlamda içinin rahat olduğunu söyleyen Akkurt, "Gül Vadisi, Bilim Şenliği, proje yarışmaları. Bunların her noktasında elimi taşın altına koydum. İki yıl boyunca Bilim ve Bahar Şenliklerinin organizasyonunu bizzat üstlendim. Güzel işler başardığımı düşünüyorum. O nedenle vicdanım rahat" diye konuştu.

MAKAMIN GEÇİCİ OLDUĞUNU BİLİYORUM

1998 yılından bu yana SDÜ'nün bir neferi olduğunu belirten Prof. Dr. İskender Akkurt, "Bizim esas işimiz rektör yardımcılığı değil. Ben iki yıl önce Rektör yardımcılığı makamına oturduğumda kendi kendime 'Bu makam gelip geçici. Buradan kimler geldi kimler geçti. Senden bir gün mutlaka gideceksin' dedim ve hep bu bilinçle bu görevi yürüttüm" açıklamasında bulundu.

Rektör İbicioğlu ile hiçbir kırgınlığı, küskünlüğü olmadığının altını çizen Akkurt, istifa etmesinde yaşanmış özel bir konu olmadığını kaydetti. Prof. Dr. İskender Akkurt, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde öğretim üyeliğine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber