Başbakan'a mektup yazdı bilgisayarı oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi'nde maddi durumları iyi olmadığı için bilgisayar alamayan ilkokul öğrencisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla hayaline kavuştu.

Edinilen bilgiye göre, uzun süreden beri ailesinden bilgisayar isteyen ilkokul öğrencisi Yasemin Derya (12), babasının, maddi imkansızlıklar nedeniyle alamayacağını söylemesi üzerine, Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

Mektubunda Başbakan'a, ''Hayatımda en çok istediğim şey bilgisayar, ama bu mümkün değil...'' diyen Yasemin, adresine bir bilgisayar gönderildiği takdirde Başbakan'a dua edeceğini söyledi.

Küçük Yasemin'in mektubuna yanıt gecikmedi. Yasemin'i makamına çağıran Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Başbakan'a yazdığı mektupta isteği bilgisayarın hazır olduğunu söyledi.

Duydukları karşısında çok sevinen Yasemin, Başbakan'a teşekkür mektubu göndereceğini ve bunun karşılığında okuyup doktor olacağını belirterek, şunları söyledi:''Ben okumak ve iyi bir doktor olmak istiyorum. Babamın ekonomik durumu iyi değil. Bilgisayar istedim ama parası olmadığı için alamayacağını söyledi. Ben de bunun üzerine televizyonlardan gördüğüm Başbakanımıza mektup yazdım. Durumumu anlatım ve bilgisayar istedim. Mektup yazdıktan tam bir hafta sonra cevap geldi. Ne kadar mutlu
olduğumu anlatamam. Şu anda çok mutluyum ve Başbakanımıza ikinci bir mektup yazıp teşekkür edeceğim.''

Baba Cafer Derya ise kızının bilgisayar isteğini parası olmadığı için geri çevirmek durumunda kaldığını ancak kızı Yasemin'in Başbakan'a bir mektup yazdığını postaya verirken öğrendiğini ifade etti.

Baba Derya, ''Yasemin benden bilgisayar istedi. Benim ekonomik durumum iyi olmadığı için şuan alamam dedim. Aradan bir hafta geçtikten sonra bir sabah benden bir zarfı postaya vermemi istedi. Zarfın üzerine baktığımda adreste 'Başbakanlık' yazıyordu. Çok şaşırdım ve sorduğumda bilgisayarı Başbakan Erdoğan'dan istediğini
söyledi. Bir hafta sonra da cevap geldi. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Yasemin'e bilgisayarını teslim eden Vali Mustafa Kara, derslerine iyi çalışmasını isteyerek, ''Doktor olmak istediğini söylüyorsun; iyi çalışırsan iyi bir doktor olursun. Bir ihtiyacın olursa biz yanındayız. Senin derslerini sürekli soracağım, yazın senden iyi bir karne bekliyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber