SGK'lı yöneticilere ilave 4.910 TL getiriyor

Eşit işe eşit ücret kanununu bu sefer SGK için deliniyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'lı yöneticilere ilave 4.910 TL getiriyor

Kamuoyu tarafından eşit işe eşit ücret kanunu olarak bilinen 666 sayılı KHK bu sefer Sosyal Güvenlik Kurumu yöneticileri için deliniyor. Yönetici kadrolarına atanan sağlık hizmetleri sınıfı personelinin ek ödemesinin kesilmemesi için torba kanuna düzenleme ilave edildi.

Diğer kurumların benzer durumda olan personel için ne yapılacak? Özellikle yönetici personelinin mağduriyetinin önlenmesi için etik dışı formüller bulmaya çalışan Sağlık Bakanlığı bu işin bu kadar basit olduğunu bilseydi, hiç etik dışı formül arayışına gidermiydi. Elbette gitmezdi.

Yapılan düzenlemede neler var?

Torba Kanun taslağının 38 inci maddesi şu şekildedir:

"- 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunun 28 inci maddesinin sekizinci fıkrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan kadrolara asalaten veya vekâleten atanan ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan doktor, diş hekimi ve eczacılara en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 700'ünü geçmemek üzere ek ödeme yapılabilir."

Yapılan düzenlemeyle yönetici kadrolarına atanan doktor ve eczacıların kıyak ek ödemeleri devam edecek. Sağlık Bakanlığındakiler yönetici değil mi? O zaman onların günahı nedir?

Yapılan düzenlemenin mali getirisi

Yapılan düzenleme ile Sosyal Güvenlik Kurumunun doktor ve eczacı yöneticilerine ilave olarak 9500 * 0,073837 * % 700 = 4.910 TL ödemesi yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber