Yaşar Üniversitesi'nde süper anne birinci oldu

Yaşar Üniversitesi'nin bu yılki birincisi 22 yaşında evlenerek bıraktığı üniversiteyi 44 yaşında bitiren 2 çocuk annesi Dilşad Bilicioğlu oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşar Üniversitesi'nde süper anne birinci oldu

Yaşar Üniversitesi'nin bu yılki birincisi 22 yaşında evlenerek bıraktığı üniversiteyi 44 yaşında bitiren 2 çocuk annesi Dilşad Bilicioğlu oldu. 18 yaşında Kimya Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Dilşad Bilicioğlu 22 yaşında Nevzat Bilicioğlu ile evlenerek üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Okuduğu bölümün yeteneklerine uygun olmadığını düşündüğü için eğitimini yarıda bırakmakta tereddüt etmeyen genç kadın, 18 yıl boyunca ev kadını olarak yaşamını sürdürdü. Ancak eşinin ve arkadaşlarının ısrarı üzerine 4 yıl önce tekrar üniversite sınavına giren Bilicioğlu ilk tercihi olan Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı. İki çocuk annesi olmasına rağmen kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlayan ve en yakın arkadaşlarını üniversitede edinen Dilşad Bilicioğlu 4 yıl boyunca büyük bir başarıya imza attı. Aksatmadan geldiği okulunda çalışkanlığı ile dikkat çeken Bilicioğlu hem bölüm, hem üniversite birincisi oldu. Bilicioğlu, "18 yaşında üniversite eğitimime başladığımda kısa sürede kendime uygun olmayan bir bölüm tercihi yaptığımı fark ettim. Sanki aldığım dersler yeteneklerim ve dünyayı algılayış biçimimle bir türlü uyuşmuyordu. Bu sebeple okulu bırakmak benim için hiç zor olmadı. Ancak yabancı dile olan yeteneğim, eşim ve arkadaşlarım tarafından bilindiği için biraz da onların ısrarı üzerine üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim. Okula başladığımda küçük oğlum henüz 1 yaşında olduğu için zorlanacağımı düşünüyordum. Ancak şimdi iyi ki girmişim diyorum. Çünkü hayatımın en güzel ve en verimli 4 yılını geçirdim. Hatta okurken hep 'üniversite 40'ından sonra daha güzelmiş' dedim. Çünkü ne yapmak isteğimi artık çok iyi biliyordum. Arkadaş edinme konusunda da neredeyse hiç zorlanmadım. Çünkü hepsi bana çok yakın davrandılar" dedi.

Derslerin yanı sıra vaktinin çoğunu da üniversiteden edindiği genç arkadaşlarıyla geçirdiğini dile getiren başarılı anne, "Tüm bölümler arasında en yüksek not ortalamasına sahip bir öğrenci olarak mezun olmak elbette ki bana çok büyük gurur verdi. Ancak bu 4 yılda edindiğim en büyük hazine yeni nesil ile tanışmak oldu. Onlardan çok şey öğrendim. Onların gözünden kendi anneliğimi sorguladım. Artık oğullarımla ilgili kararlar alırken çok daha farklı olacağımı düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber