Tüketiciler Birliği, kredi kartı yasasında faize dikkat çekti...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, kredi kartları yasa tasarısının, kredi kartına uygulanacak faize sınır getirmemiş olması ve borçların tasfiyesini içermemesi halinde, ''dertlere çözüm olmaktan uzaklaşacağını'' savundu.
Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı borçlarına uygulanacak faize sınır getirilmemesi halinde, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bankalar tarafından yüksek oranlı ve ekonominin gerçekleriyle bağdaşmayacak faizler uygulanabileceğini belirtti.
Bülent Deniz, bu nedenle kredi kartına ''bankaların mevduata uyguladıkları faizin iki katı'' veya ''devlet iç borçlanma faiz oranının iki katı''nın uygulanması yönünde sınırlayıcı kriterler getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Tasarının kredi kartına uygulanacak faize sınır getirmeden ve halen 1.3 katrilyona ulaşan kredi kartı borçlarının tasfiyesini içermeden yasalaşması halinde çözüm getirmeyeceğini savunan Deniz, şunları kaydetti:
''Milyonlarca kredi kartı mağduru için (Türkiye Yaklaşımı) talep ediyoruz. Milyonlarca kartzede için öngörülecek bu yaklaşım, yaşanan toplumsal trajediyi sona erdirecektir.
Tasarının toplumsal talep gibi yasalaşmasının anahtarı, iktidar partisi milletvekillerindedir. Milletvekilleri toplumdan gelen feryatlara vicdanlarını açarak yanıt vermeli, mevcut kredi kartı borçlarının ana parasına enflasyon oranında faiz yürütülerek, 12 taksitte ödenmesi olanağını getiren düzenlemeyi yasalaştırmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber