Polis kılavuzluk yapınca suçtan uzaklaşmaya başladılar

Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin uyguladığı Kılavuz Kaptan Projesi kapsamında 6 ayda çeşitli sosyal aktivilere katılan suça sürüklenen çocukların işlemiş oldukları suç oranında yüzde 44 oranında düşüş olduğu bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis kılavuzluk yapınca suçtan uzaklaşmaya başladılar

Risk altında bulunan çocukların ve gençlerin suçtan, zararlı alışkanlıklardan korunması ve kurtarılmasına yönelik her türlü çalışmanın yapılması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla uygulanan proje kapsamında risk altında olduğu değerlendirilen 25 çocuk ve gencin tespit edildiğini belirten Çocuk Şubesi Müdürü Hakan Uzun, "Projeye dahil edilen çocuklarla haftalık ve aylı yemekli toplantılar yapılarak psikologlarla birebir görüşmeleri sağlanmakta. Ayrıca futbol, voleybol ve benzeri sportif etkinlikler ile tarihi ve turistik yerler, müzeler gezdirilerek kültürel faaliyetler yapılmaktadır" dedi.

Kültür turizminde Amasya'nın gün geçtikçe yıldızının parlaması ve gelen turist sayısının her geçen gün artması, ildeki asayiş ve huzur ortamının sağlanması amacıyla suç işleme riski altında bulunan dezavantajlı durumdaki çocuk ve genç sayısının artıyor olması nedeniyle söz konusu projeye ihtiyaç duyduklarını anlayan Uzun, "Proje ile ilgili yürütülen öz verili çalışmalar sayesinde projeye dahil edilen 25 çocuk ve gencimizin 2012 yılının ilk altı ayında 88 olaya karıştığı, 2013 yılı aynı dönemde ise 49 olaya karıştığı, projeye dahil edilen kişilerin işlemiş oldukları suç oranında yüzde 44,3 azalma olduğunun görüldüğünü vurgulayan Uzun, "Kılavuz Kaptan Projesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına(OKA) 'Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı' kapsamında başvuruda bulunulmuş olup projemiz ajans tarafından kabul edilmiştir. OKA desteği ile çini işleme kursuda olmak üzere sosyal faaliyetler çok yönlü olarak sürdürülecektir" diye konuştu.

Çocuk ve gençlerden maddi durumu iyi olmayan 12'sine ildeki vakıf ve dernekler kanalıyla para, giyim-kuşam ve yemek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek sağlandığını, çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturan vücutlarındaki izlerinin çıkartılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 10 çocuğun Samsun'da özel bir klinikte gerekli ön muayenelerinin yaptırıldığını ayrıca madde bağımlığından kurtarılması için 1 çocuğun gönüllü olarak AMATEM'e gönderildiğini anlatan şube müdürü Uzun, "Kılavuz Kaptan Projesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) 'Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı' kapsamında başvuruda bulunuldu. Projemiz ajans tarafından kabul edildi. OKA desteği ile çini işleme kursuda olmak üzere sosyal faaliyetler çok yönlü olarak sürdürülecektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber