İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Genel Kurul, 96 bin 500 4/B'linin kadroya geçirilmesini görüşüyor

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi. Buna göre; Genel Kurul bugünden itibaren hafta sonu da dahil 9 Temmuz Salı gününe kadar çalışacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 18:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Genel Kurul, 96 bin 500 4/B'linin kadroya geçirilmesini görüşüyor

Genel Kurul'da, 96 bin 500 sözleşmelinin devlet memurluğu kadrosuna alınmasını da içeren Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.


4C GÜNDEME GELDİ

CHP, 4-C kapsamındaki kamu çalışanlarının sorunlarının araştırılması ve gereken önlemlerin alınmasına ilişkin önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Meclis bünyesinde bin 441 kişinin 4-C kapsamında çalıştığına dikkati çekerek, 4-C'lilerin statüsünün belli olmadığını, sendikaları bulunmadığını, ne memur statüsüne dahil edildiklerini ne de işçi sayıldıklarını söyledi. Öztürk, "Bunlar tabiri yerindeyse devekuşu. Memur mu, işçi mi? Belli değil" dedi.

Türkiye'de işsizliğin fazla olmasının istismar edildiğini iddia eden Öztürk, "Bu, Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi C fıkrasıyla öngörülen istihdam şekli, devlet eliyle köleliktir. 4-C istihdam şekilleri içerisinde en acımasız olanıdır. Meclis Başkanı yeni göreve geldi. Öncelikle Meclis'te çalışanların hakkını, hukukunu koruması gerekir. Meclis'ten başlayarak bu kölelik düzeniyle çalışanların zincirini milletvekili olarak hep beraber kırmamız lazım" diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de "Bu sorunu çözmek için neyi bekliyorsunuz?" diye sorarak, özelleştirme marifetiyle bu ülkenin kar eden değerlerinin peşkeş çekildiğini, KİT'lerde çalışan insanların da sokağa atıldığını iddia etti.

Bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Zozani, "Bu konu araştırılmalı ve sorunlar çözülmelidir. Hazır önümüzdek torba var. Torba getirdiniz, bari Allah rızası için Meclis kapanmadan önce, bu defa doğru dürüst bir iş yapıp emekçilerin bu sorununu çözelim. 4-B'lerin yanında 4-C'leri de kapsama alalım" dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise "4-C'de çalışan ne deve ne kuş. Yani deve kuşu. Ülkenin bu devekuşundan kurtulması lazım" diye konuştu.

Işık, ülkenin sendikal haklardan yoksun, maaşları düşük ve sosyal haklardan yararlandırılmayan 4-C'lilerle ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber