Sadece vekil Kuran Kursu Öğreticisine kadro verilecek

Meclis Genel Kurulu kadro verilecek Diyanet personelinin kapsamını değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 03:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Sadece vekil Kuran Kursu Öğreticisine kadro verilecek

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDAN GEÇEN METİN

30/6/2013 tarihi itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığında vekil imam- hatip, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar ile 4/5/2005 ile 30/6/2013 tarihleri arasında en az üç ay süreyle vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat etmeleri hâlinde, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara atanırlar. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.

Bu madde kapsamında atama yapılacak kadrolar, başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı cetvelin Başkanlığa ait bölümüne eklenmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar; unvanı, sınıfı, adedi ve derecesi belirtilmek suretiyle atamanın yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

MECLİS GENEL KURULUNDAKİ DEĞİŞİKLİK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
Görüşülmekte olan Kanun Teklifinin 7 nci maddesiyle 633 sayılı Kanuna eklenmesi öngörülen geçici 18 inci maddesinin birinci fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.
Mahir Ünal (Kahramanmaraş) ve Arkadaşları

"30/6/2013 tarihi itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar ile 4/5/2005 ile 30/6/2013 tarihleri arasında en az üç ay süreyle Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat etmeleri hâlinde, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından Kur'an kursu öğreticisi kadrosuna atanırlar. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz."

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen metinde, vekil Kuran Kursu Öğreticisinin yanı sıra vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olarak çalışanlara da kadro verilmesi öngörülüyordu.Genel Kurulda verilen ve kabul edilen önergeye göre sadece vekil Kuran Kursu öğreticilerine kadro verilmesi kararlaştırılmıştır. Vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olarak çalışanlar, kapsamdan çıkarılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber