THK Ödemiş, 25 bin fitre ve zekat zarfı dağıtacak

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Kurumu, Ramazan ayında fitre ve zekat toplamak için harekete geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THK Ödemiş, 25 bin fitre ve zekat zarfı dağıtacak

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Kurumu, Ramazan ayında fitre ve zekat toplamak için harekete geçti. Elde edilen yardım gelirleri, THK faaliyetlerinde ve ücretsiz kurslarda kullanılan malzemeler için harcanıyor.

Türk Hava Kurumu Ödemiş Şubesi de Ramazan ayı için dağıtılacak fitre ve zekat zarfları için hazırlıklarını tamamladı. THK Ödemiş Şubesi'nin ilçe merkezi, köy ve beldelerle birlikte yaklaşık 25 bin adet fitre ve zekat zarf dağıtacağı bildirildi.

Fitre ve zekat bedelleri ile oluşacak kaynağın yüzde 50'si Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı hesabına aktarılarak ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak yardımlarda kullanılacak. Geriye kalan gelirin yüzde 40'ı THK, yüzde 4'ü Türkiye Kızılay Derneği, yüzde 3'ü Soysal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, yüzde 3'ü de Diyanet Vakfı arasında paylaştırılacak.

25 bin zarf dağıtılacağını ifade eden THK Ödemiş Şube Saymanı Hasan İpçi, ilçe merkezi için görevli ekiplerin hazır olduğunu, köylerde de muhtarların zarfları dağıtıp, toplayacağını söyledi.

İpçi, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında Türkiye'de havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak, Türk milletinde havacılık sevgisini uyandırmak, Türk gençliğini havacılığın her dalında yetiştirmek, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için kurduğu THK, bugün üniversitesiyle de Türk havacılığına hizmet edecek nesiller yetiştiriyor.

Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde şehit asker ve polis çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağlanacağı genel başkanlığımız tarafından bildirilmiştir. Ayrıca Türkiye'nin 17 bölgesinde ambulans helikopterler ile hasta taşıma görevini de yerine getiriyor.

THK'nın tüm bu görevleri yerine getirebilmesi adına gereken kaynak fitre ve zekat ile kurban derisinden sağlanıyor. Bu sosyal dayanışma ile hayırsever halkımızın ilgisi sonucu elde edilen gelirin bilindiği üzere yarısı ilçemizde değerlendirilirken, geri kalan bölümü de başta THK olmak üzere diğer paydaş kuruluşlara aktarılıyor. Bu nedenle hayırsever Ödemiş halkının ilgi ve desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber