İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanlıkta reform için Kamu Reformu'nun yasalaşmasının zorunlu olması nedeniyle, daha küçük bir Başbakanlık hedefleyen proje şimdilik bekletmeye alındı.

Haber Giriş : 19 Aralık 2003 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlıkta reform için Kamu Reformu'nun yasalaşmasının zorunlu olması nedeniyle, daha küçük bir Başbakanlık hedefleyen proje şimdilik bekletmeye alındı.

AKP hükümeti, Başbakanlığı yeniden yapılandırarak, personel ve bürokratik kadrolar açısından küçültmeye yönelik adımlara, Başbakanlık Müsteşarlığı'na Prof. Dr. Ömer Dinçer'in atanmasından sonra hız verdi. Bu kapsamda alt düzeydeki personelin yanı sıra Başbakanlık üst bürokrasisindeki kadro ve ünvanların da azaltılmasını içeren bir proje hazırlandı.
Projede, Başbakanlık Teşkilat Yasası'nın, ?daha az kadroyla, daha etkin ve verimli yönetim? sürdürülmesine olanak tanıyacak bir şekilde değiştirilmesi de öngörülüyor. Buna göre, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı sayısı azaltılacak, bazı genel müdürlükler kaldırılacak ve bazılarında ise birleştirme yapılacak.
Başbakanlığı yeniden yapılandırma projesi, uzun bur süreden beri tartışma gündeminde bulunan, ancak üzerindeki değerlendirmeler ve değişikliklerin yapılabilmesi için Başbakanlık'ta bekletilerek Meclise sunulmayan Kamu Reformu Temel Yasa Tasarısı gözetilerek hazırlandı. Ancak başta Kamu Reform tasarısının kısa bir zamanda yasalaşacağını hesaplayan Başbakanlık yetkilileri, ?Başbakanlıkta reform? sürecini hızlandırırken, bu gecikmeyi hesaba katmadı.
Gecikme üzerine, ?Başbakanlıkta reform? için Kamu Reformu'nun yasalaşmasının zorunlu olması nedeniyle, bürokratik kadrolarda eksiltmeye gidilmesini öngören ve daha küçük bir Başbakanlık hedefleyen proje, şimdilik bekletmeye alındı. Projenin Kamu Reformu'nun yasalaştırılmasından sonra yeniden gündeme getirileceği belirtiliyor.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber