'Yalnız değilsiziniz'

Malatya Belediyesi, Kadın Dostu Kent Malatya koordinatörlüğünde ‘Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında Yamaç Mahallesi'nde kimsesiz yaşayan yaşlı kadının evini baştan aşağı yeniledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yalnız değilsiziniz'

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaşlı kadının evini ziyaret ederek, incelemelerde bulunup, yaşlı kadın ile bir süre sohbet etti.

Ziyarete Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Yasemin Sultan Kurt, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Kadın Dostu Kent Malatya Proje Koordinatörü Müjde Demirkazık, Yamaç Mahalle Muhtarı Turan Aksüt ile bazı daire müdürleri de katıldı.

Sosyal belediyeciliğin bütün gereksinimlerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Yalnız Değilsiniz' projesiyle kimsesiz ve yalnız yaşayan, hasta, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara sahip çıktıklarını söyledi.

Yamaç Mahallesi'nde yalnız yaşayan yaşlı kadının evinde bakım onarım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Çakır, "Evin içinden 2 araçlık çöp çıkartıldı. Çöpleri çıkarttıktan sonra ev boyanarak baştan aşağı temizlendi. Evin içi ve çevresi ilaçlandı. Evin elektrik ve su alt yapısı, yenilendi. Mobilyaları eşyaları onarılarak yenilendi. Ev gereçlerindeki eksiklikleri giderildi. Yeni buzdolabı alındı. Giyim yardımı yapıldı. Teyzemizin sağlık kontrolleri yapılarak psikolojik destek alınması sağlandı. Proje kapsamında arkadaşlarımız yaşlı teyzemizle yakından ilgilenecekler. Malatya'mızda farklı mahallelerde yaşayan yardıma muhtaç kimsesiz insanlarımız var. Biz şuana kadar 20'ye yakın aile tespit ettik. Bizler proje kapsamında bu hizmeti sürdürmeyi devam edeceğiz. Proje de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yamaç Mahalle Muhtarı Turan Aksüt de projenin insanlık adına çok önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında Malatya Belediyesi mobil bir araç dizayn ederek yardıma muhtaç, kimsesiz, hasta insanlara yardımların daha kısa bir sürede yapılmasını sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber