Ekmek fırını ruhsatı alamayınca, belediyeyi pankartla protesto etti

İZMİT kent merkezinde 4 yıldır işlettiği ekmek fırınına ruhsat alamayan Cevahir Köse, kapattığı işyerine astığı pankartla belediyeyi ruhsat vermediği için halka şikayet etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek fırını ruhsatı alamayınca, belediyeyi pankartla protesto etti

İzmit'in çeşitli semtlerinde şu ana kadar 3 ekmek fırını işletip daha sonra bunları başkalarına devreden 60 yaşındaki Cevahir Köse, 4 yıl önce İkizli Çeşme Semti'nde bir binanın alt katını kiralayıp, belediyeden de işletme ruhsatını alarak yeni ekmek fırını açtı. Bugüne kadar ekmek imalatı yapan, ancak 'ekmek imalatı' ile ilgili ruhsat verilmeyen Cevahir Köse defalarca başvurmasına rağmen bu ruhsatı alamadı. Kendisine 'Unlu mamuller ruhsatı' verilme önerisini de 'Ben bu ruhsatla ekmek imal edememem' diyerek iki gün önce fırını kapattı.

Belediyeye 4 yıldan beri ruhsat başvurusunda bulunmasına rağmen bir türlü 'ekmek fırını' ruhsatı alamadığını söyleyen Cevahir Köse, “Belediye yetkilileri en son yönetmelik gereği fırının üstündeki daireyi de kiralayıp, belediyeye 5 bin lira ile gittiğim taktirde ruhsatı vereceklerini söylediler. Ben ilk başvurumda dairenin kiralanacağını söylememişlerdi. 5 bin lirayı neye istinaden istiyorlar onu da bilemiyorum. 4 yıl boyunca beni oyaladılar. Bu süre içersinde de ekmek yapmama izin verdiler. Şimdi ise ruhsatı vermiyorlar" diye konuştu.

DERDİMİ ANLATAMAYINCA PANKART ASTIM

İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan'dan da defalarca görüşme talep etmesine rağmen bir türlü olumlu cevap alamadığından yakınan Köse konuşmasını söyle sürdürdü:

“Başkan bir türlü görüşme isteğimi kabul etmedi. Yıllarca beni oyaladılar. Hatta unlu mamüller ruhsatı vereceklerini, bunu alırsam ekmek yapmama da göz yumacaklarını söylediler. Ben ekmek yapmak için ruhsat alıp yasal olarak ekmek yapmak istediğimi söyleyerek unlu mamüller ruhsatını kabul etmedim. Daha sonra bana ekmek yapmak için ruhsat vermeyince ben de başkanla ilgili yazdığım yazılarla pankart hazırlatıp dükkanıma asarak dükkanı kapattım."

PANKARTTAKİ YAZILAR

Civahir Köse'nin kapattığı fırınına astı pankartla şunlar yazılı:

"İzmit Belediyesi'nin yöneticileri; Sizleri önce Allah (C.C.)'na, sonra Başbakanımıza, sonra İzmit halkına ve olmayan vicdanınıza şikayet ediyorum!

Benden, resmi prosedür incelendikten sonra birer ay arayla almış olduğum 2 yapım ruhsatı neticesinde tamamlamış olduğum işyerimin işletme ruhsatını önce onaylayıp, sonra 5 bin TL istenmiştir.

Bu parayı vermediğim için sudan sebeplerle 4 seneden beri beni oyaladınız. Ekonomik

durumumu bozmak suretiyle, benim ve tüm ailemin huzurunu bozdunuz.

Üst seviyedeki tüm uğraşlarımın hiçbir netice vermemesinden dolayı, çareyi siz değerli halkımızla paylaşmayı kendime bir onur saydım.

Saygılarımla."

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın bir ziyaret için Gürcistan'da bulunması nedeniyle diğer yetkililer konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber