Genel Kurul yine ağızlar bozuldu: Meclis'te 'kucak' muhabbeti

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda dün yine ağızlar bozuldu. CHP'li Haluk Koç, AKP'lilere istifacıları anımsatarak, "Kucağınıza oturanları unutuyorsunuz" dedi.
Koç, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, "kaçak villalarını yıkacağı" yolundaki sözlerini anımsatarak, "Hani bu villalar kaçak değildi, niye yıkma kararı aldı" diye sordu.
ANAP'lı İbrahim Özdoğan da, Unakıtan'ın yıprandığını belirterek, "Ben olsam bırakır giderdim" dedi. Enerji Bakanı Hilmi Güler eleştirileri yanıtlarken, "Siyasetin bu kadar düzey kaybetmesi bizi üzüyor. Bizden ayrılan milletvekillerinin Maliye Bakanı için kullandığı ifadelerden ibret alınması gerekir" dedi. ANAP Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu ise, "Sayın Bakan'ın milletvekillerine siyaset dersi vermeye hakkı yok. Çünkü kendisinin ders almaya ihtiyacı var. Daha 1 ay önce bu kürsüde kullandığı ifadeler, ne siyasetçiye ne de insan ağzına yakışıyor. Kendisine tavsiyem, siyaseti, biraz erdem katarak yapsın" dedi. CHP'li Koç da, AKP'nin istifacılardan söz edemeyeceğini belirterek, "CHP'den istifa ederek kucağınıza oturanları unutuyorsunuz" dedi. Özdoğan, yaptırdıkları ankete göre AKP'nin yüzde 15 oy oranında olduğunu savunarak, "Bizimkini söylemiyorum, göz değer, nazarınız değer" dedi. Özdoğan, "Makaram kara bağlar, millet söyler anam ağlar" dedi.
CHP'li Tuncay Ercenk de, "Saltanat bitiyor. Makam arabaları gidecek. Bunun gerginliğini yaşıyorlar. Sayın Başbakanın toplumu gerecek yaklaşımlardan kaçınması gerekiyor" dedi. Ercenk hakkında iddia olanların istifa etmesi gerektiğini anlatırken, yabancıların bu durumda intihar ettiğini, Türkiye'dekilerin ise iftihar ettiğini söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber