Bayındırlık çalışanlarının içinde olmadığı iyileştirme kararnamelerini imzalamayın!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK İMAR-SEN'DEN BAYINDIRLIK BAKANI ÖZAK'A MEKTUP?

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk İmar Sen, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'a yazdığı mektupta, Bakan Özak'ın bayındırlık çalışanlarının içinde olmadığı iyileştirme kararnamelerine imzalamamasını istedi.

Türk İmar Sen Genel Başkanı Necati Alsancak ve Genel Sekreter Faik Kefeli imzalı mektupta, Bayındırlık Bakanlığı, bağlı ve ilgili genel müdürlüklerin çalışanlarının durumunun içler acısı olduğu kaydedildi. Mektupta "Gerek teknik ve gerekse idari ve yardımcı personel yoksulluk ve açlık sınırı altında maaşlar almaktadır" denildi.

Son günlerde basına yansıyan haberlerde hükümetin bazı memurlar için özel iyileştirme planladığına ilişkin haberler çıktığını ifade eden Alsancak, Bakan Özak'a gönderdiği mektupta "25 bin çalışan adına sizden Bayındırlık Bakanlığı bağlı ve ilgili Genel Müdürlüklerin çalışanlarının da içinde olmadığı hiçbir iyileştirme Kararnamesine imza atmamanızı talep ediyoruz" isteğinde bulundu.

Mektupta "Üyesi bulunduğunuz Kabine sizi anlamayabilir ancak inanın Bakanı olduğunuz çalışanlarımızın ve sağduyulu kamuoyunun sizi anlayacağını ve destekleyeceğini açıkça söyleyebiliriz. En son geldiğimiz noktada İş kolumuz dışındaki bir kurumda bir teknisyen 1600 YTL alırken (ki bu da yoksulluk sınırı altındadır) Bakanlığınıza bağlı bir kurumda çalışan aynı hizmet yılına sahip bir Mühendis 1036 YTL almaktadır. Bir Mühendis bakanlığınıza bağlı bir kurumdan emekli olduğunda 950 YTL almakta, aynı hizmet yılına sahip bir işçi çalışan 980-1200 YTL emekli maaşı almaktadır" diyen Türk İmar Sen Başkanı Alsancak, emekli ikramiyelerinde de korkunç boyutta farklar oluştuğuna dikkat çekti.

Alsancak mektubunda "Hükümeti oluşturan partinizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi iken burada Adaleti Nerede Ve Ne Zaman Bulacağız Sayın Bakanım? " diye sordu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber