Kuyucak'taki yangın 35 saatte söndürüldü

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde Perşembe günü tarım arazilerinde başlayarak Ormana sıçrayan sıçrayan yangın 35 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuyucak'taki yangın 35 saatte söndürüldü

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde Perşembe günü tarım arazilerinde başlayarak Ormana sıçrayan sıçrayan yangın 35 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü. erek soğutuldu. Yangında ilk belirlemelere göre 10 hektar ziraat alanı ile 25 hektar orman alanı kül oldu.

Perşembe günü saat 15.30 sıralarında Kuyucak'ın Devecilerdamı mevkiinde Çetin Karaulak'a ait tarlada Mehmet K.'nın kullandığı 09 F 6822 traktöre bağlı diskaro makinesinin taşa çarpması sonucu çıkan kıvılcımın otları tutuşturmasıyla başlayan yangına Muğla, Denizli, İzmir, Aydın, Kuyucak, Bozdoğan, Karacasu ve Nazilli'den gelen yaklaşık 400 orman söndürme işçisi ile 22 arazöz, 11 tanker, 4 dozer ile çevre belediyelere ait 15 itfaiye aracı yerden müdahale etti. Denizli, Muğla, İzmir ve Aydın'dan gelen 3 amfibik yangın söndürme uçağı ile 5 yangın söndürme helikopterlerinin de havadan müdahale ettiği sürdürme çalışmaları 35 saat sürdü. Sabaha karşı 02.30 sıralarında tamamen söndürülen ve soğutulan yangında Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ile Orman İşletme yetkilileri sabah saatlerinde gözlem helikopteri ile yangın hasar tespit çalışmalarına başladı. İlk resmi incelemelere göre 10 hektarlık ziraat alanında incir ve zeytin ağaçlarının, 25 hektarlık orman alanında ise çam ve meşe ağaçlarının zarar gördüğünü belirlendi.

KAMU DAVASI AÇILACAK

Öte yandan 35 hektarlık yangının başlamasına neden olan tarla sahibi Çetin Karaulak ile traktör şoförü Mehmet K.'nın Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenilirken, iki kişi hakkında 'Taksirle yangına sebebiyet verme' suçundan kamu davası açılacağı öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber